2018. 10. 27.

Gyönyörű szobrot kapott II. János Pál pápa

A szent pápa legújabb magyarországi szobrát Pannonhalmán adták át, ahol maga is járt.

Pannonhalmán, a városi templom. azaz a Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébániatemplom szomszédságában, a Rózsakertben avatták fel Szent II. János Pál pápa egész alakos szobrát október 26-án, szerdán. A legendás egyházfő maga is meglátogatta a várost és Szent Márton hegyét 1996-ban, második magyarországi útja során.  

A szobor megáldására azonban egyelőre nem kerülhetett sor, mivel egy pápát ábrázoló szobor felállítása előtt ahhoz a Szentszék jóváhagyását kell kérni. Ezt az önkormányzat szeptember végén meg is tette, ám a hosszú adminisztrációs folyamat miatt a leleplezésig a hivatalos engedély nem érkezett meg. Mindezzel együtt a Pannonhalmi Főapátság körlevélben fejezte ki reményét, hogy “a szoboravató ünnepség és maga a szobor elmélyíti sok pannonhalmi lakosban a szent pápa tanítását és vallásos buzgalmát”. 

hirdetés

A későbbiekben, a hivatalos vatikáni engedély birtokában sorra kerülhet a szobor egyházi megáldása is. Az ünnepségen a pannonhalmi bencés közösséget Binzberger Ákos alperjel és Lőrincz Pál plébános képviselte. 

Olvasónk fotója a szoborról:

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás