2018. 10. 19.

Megverték a 65 éves életpárti aktivistát, miközben az abortuszklinikánál imádkozott

A 65 éves Joe Alger egy Planned Parenthood abortuszklinika előtt imádkozott Floridában. A férfi kórházba került, miután a támadója többször is megütötte az arcát.

A Naples Daily News számolt be arról, hogy Joe Algert többször is megütötték a Planned Parenthood Egészségügyi Központ előtt, miközben felszólalt az ott végzett abortuszok ellen. A támadó személyleírásának megfelelő férfit később a rendőrfőnök helyettese előállította, de nem tartóztatták le, mivel Alger úgy döntött, hogy nem tesz feljelentést ellene.

“Ez egy fájdalmas helyzet, és nem fogom tovább súlyosbítani” – mondta Alger, akit kórházba vittek.

A seriff szóvivője, Krista Williamson megerősítette, hogy mindkét fél elutasította a vádemelést, és nem történt letartóztatás.

Az abortuszklinika előtt rendszeresek a tiltakozások, és a Planned Parenthood önkéntesei gyakran kint állnak, hogy bekísérjék a pácienseket az épületbe.

hirdetés

Carol Gentile, az egyik tiltakozó, azt mondta, hogy tanúja volt Alger megtámadásának, és elmagyarázta, hogy mindez akkor történt, miközben Alger a rózsafüzért imádkozta. Algert a gyanúsított egy ütéssel a földre vitte, aztán másodszorra is megütötte, miközben trágár szavakkal illette.

“Soha nem láttam még ilyen típusú agressziót vagy küzdelmet (itt)” – mondta Gentile. “Ez egy békés tiltakozás.”

A Planned Parenthood önkéntese azt mondta, hogy eredetileg azért hívták a seriff irodáját, mert Alger állítólag a klinika területére lépett, és ezzel magántulajdont sértett. A Planned Parenthood szóvivője, Sarah Scully elmondta: “Semmi sem fontosabb számunkra, mint az emberek egészségének és biztonságának megőrzése, és továbbra is arra koncentrálunk, hogy teljesítsük küldetésünk, hogy kiváló minőségű egészségügyi ellátás nyújtsunk a közösségünk számára, történjék bármi.”

Scully folytatta: “Egészségügyi központunknál egy szerencsétlen incidens történt ma, amikor egy tiltakozó és az egyik beteg segítője között harc tört ki. Munkatársaink reagáltak mindkét fél és a pácienseink biztonsági igényeire is, és most együtt dolgoznak a rendőrséggel az ügy kivizsgálásán.”

Egy teljesen különálló esetben, ami egy életpárti és egy választáspárti aktivista között történt a múlt hónapban, egy férfi karaterúgással leterített egy életpárti nőt. Az esetről készült videó futótűzként terjedt el az interneten. A támadó, Jordan Hunt, megpróbálta megmagyarázni erőszakos cselekedetét, mondván, hogy ő csak a telefont próbálta meg elrúgni, amellyel az aktivista az eseményeket rögzítette. Később feladta magát a rendőrségen. Marie-Claire Bissonnette, a megrúgott aktivista azt mondta, hogy ő és mintegy 76 másik életpárti tüntető vett részt az Élet Láncnak nevezett eseményen.

„Nem voltam rá felkészülve. Nem számoltam semmilyen erőszakkal” – mondta Bissonnette. „Amint megrúgott, az egyetlen dolog, amire gondoltam, hogy hívni kell a rendőrséget, hogy remélhetőleg valaki kihívja a rendőrséget.”

 

Fordította: Ward Henrietta

kép: REUTERS/Dominick Reuter
forrás: christianpost.com

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás