2018. 10. 15.

Ötből három brit felnőtt hisz a csodákban

Ötből három brit felnőtt azt állítja, hogy a csoda valamilyen formája lehetséges, a BBC által megrendelt felmérés szerint.

A BBC Local Radio nevében megkérdezettek közel fele elismerte, hogy imádkozott már csodáért.

Azonban, amikor Jézus csodáiról van szó, közel fele nem hiszi, hogy csodákat tett.

A Comres piackutató cég  felkeresett 2002 brit felnőttet telefonon augusztus 16. és 26. között.

A felmérés szerint:

hirdetés
  • A brit felnőttek 62% -a úgy véli, hogy ma is történhet valamilyen csoda.
  • Közel háromnegyede a 18-24 éveseknek úgy véli, hogy valamilyen csoda lehetséges ma, többen, mint bármely más korcsoportból.
  • 43% azt mondja, hogy imádkozott már csodáért.
  • A brit felnőttek 37 százaléka, akik havonta legalább egy vallási szertartáson részt vesznek, azt mondják, hogy hisznek abban, hogy Jézus csodái szó szerint úgy történtek meg, ahogyan azt a Biblia leírja.
  • A csoport fele azt mondja, hogy imádkozott már csodáért, amelyre válasz is érkezett, úgy, ahogy azt remélték.
  • De a keresztények 37% -a soha nem imádkozott csodaért.

A csoda sokak számára úgy tekinthető, mint egy olyan váratlan esemény, amelyet az isteni beavatkozás, könyörgés vagy imádság okozott.

A csodák bizonyítékai

Mint gyakorló keresztény, Jemma Adams hisz a csodákban.

“Én egy volt drogfüggő vagyok”, – magyarázza. “17 évesen crack kokain hatására pszichózisban szenvedtem és leugrottam egy lakótorony tetejéről, és túléltem. Nem csak életben maradtam, de egyetlen csontom sem tört el.”

Ez egy olyan élmény volt számára, ami azt bizonyítja, hogy csodák igenis lehetségesek. A zuhanását követően bekerült egy rehabilitációs intézménybe, és elindult a gyógyulás útján. Most olyan nőkön segít, akik hasonló helyzetben vannak, mint amiben ő volt. Jemma a Victory Outreach templomba jár istentiszteletre Hackneyben, Kelet Londonban, ahol David Elwin a lelkész.

David múltjában szintén fellelhető a kábítószer-használat, valamint az erőszak és a börtönben töltött idő.

“A csodák a keresztény hit alapjai” – mondja. “A keresztény hit alapja az a csoda, hogy Jézus feltámadt a halálból. Rendkívül fontos, hogy ezt tartsuk hitünk alapjának és gyökerének.”

A felmérés azt sugallja, hogy a magukat kereszténynek valló felnőttek 59 százaléka imádkozott már csodáért, és ezeknek a fele (29%) azt mondta, hogy imádságuk meghallgatásra talált.

Peter Fleetwood, aki katolikus kórházi lelkész Liverpoolban azt mondja, hogy a családok gyakran megkérik őt arra, hogy imádkozzon csodáért, és hozzon vissza valakit a halál torkából. Hiszi azt, hogy az ilyen esetekben egy csoda szörnyű dolog lenne, mert meghosszabbítaná azt az életet, amely már a természetes végén jár.

Jemma Adams és Fleetwood atya is úgy gondolja, hogy a legnagyobb csodák a legkisebb dolgokban rejlenek.

„Csodákkal szembesülök minden nap”, mondja Jemma. „Látom a reménytelenül szenvedélybeteg nőket megtisztulni. Csoda számomra, hogy valaki, aki már a halálra készült, ismét reményt kap.”

 

fordította: Ward Henrietta

forrás: bbc.com

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Nagyvilág
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás