2018. 10. 01.

5 tipp, hogy jobban tudj koncentrálni a templomban

Megesett már veled, hogy elterelődött a figyelmed a szentmise/istentisztelet alatt? Ez kivétel nélkül, mindannyiunkkal előfordul. Paul-Michael Piega atya összegyűjtött néhány tippet, melyek a segítségünkre szolgálhatnak abban, hogy kizárjuk a zavaró tényezőket és jobban tudjunk koncentrálni.

1. Próbálj meg a kezdés előtt egy kicsit hamarabb odaérni! Ez segíthet, hogy a világi eseményektől elvonatkoztass és átszellemülj a szentmise eseményeire, és felkészülj Jézus áldozatának bemutatására.

2. Érkezz különleges szándékkal! Ha nem tudsz végig koncentrálni a szentmise alatt, akkor gondolj arra a szándékra vagy felajánlásra, amiért jöttél, és ez motiválni fog abban, hogy még inkább odafigyelj!

3. Kapcsolódj be a liturgiába! Vegyél részt az éneklésben és a közös válaszok mondásában!

4. Olvasd el a szentmise olvasmányait, mielőtt megérkezel! Ez segíthet, hogy jobban megismerd a Szentírást, illetve ezáltal könnyebben tudod követni a szentbeszédet, ha a pap az olvasmányokkal kapcsolatban prédikál.

5. Ha álmosnak vagy fáradtnak érzed magad, ne félj kilépni a padsorból és néhány perc erejéig felállni a templom hátsó részében!

Van még valami, amit meg tudsz tenni annak érdekében, hogy ne terelődjön el a figyelmed a szentmise alatt?

hirdetés

Paul-Michael Piega atya

Forrás: churchpop.com

Fordította: Nagy Barbara

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Segítő tippek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás