2018. 09. 18.

“Isten mindenkinek megadja a lehetőséget” – Hodász András atya

Újabb három kérdéssel folytatódik a KV, azaz a 777 vlog-sorozata!

Hodász András atya ezúttal is három kérdésre válaszolt a KV videósorozatban, az egyik kérdező az iránt érdeklődött, hogy hogyan lesz valakinek hite, illetve hogy bűnösnek számít-e azért, mert nem hisz. A rendkívül komoly és összetett kérdésre a következő válasz érkezett:

“Ez egy nagyon izgalmas kérdés, amelyre a válasz bonyolultnak tűnhet. A Szentírásban olvashatjuk, hogy “a hit hallásból van”, de azt is tudjuk hogy a hit kegyelem. Egyrészt onnan lehet tehát hitünk, hogy tanúságtételeket hallgatunk, olvassuk a Bibliát, elmélyülünk Jézus tanításában: ezek el tudják indítani a hitet, de a kegyelemnek is nagyon fontos szerepe van. 

hirdetés

Emiatt azt gondolom, hogy semmiképpen nem nevezhető bűnösnek az, aki nem hisz.

Kivéve akkor, ha ő kifejezetten tesz azért, hogy ne legyen hite. 

Isten mindenkit megszólít, mindenkinek felajánlja a lehetőséget, hogy találkozzon Vele. Az igazán izgalmas, hogy ezt a lehetőséget ne szalasszuk el, hogy felismerjük hogy ez a hang a szívünkben a Jóisten hangja!”

 

KV
hirdetés

3 hozzászólás

  • Válasz Filipánics Tibor 2018. 09. 18. 15:42

    Szia!
    “Isten mindenkinek megadja a lehetőséget” Ez egész jó mondat!A gond vele (inkább a hívőkkel) az,hogy tovább görgetik.Pedig nem kellene.Isten lehetőséget biztosít,semmi mást.Azon belül mi döntünk de mivel nem lakatlan szigeten élünk,a környezet nagyban befolyásolja lehetőségeink úgy is mondhatnánk,hogy gúzsba köt.Ez NEM jelenti azt,hogy Istent CSAK a lehetőségekben kell látni.Számomra elég szörnyű,hogy szinte mindenki kivetíti a saját maga istenképét az egy Istenre.(nem tettszik mi?Gondold végig) Mindenki úgy képzeli el Istent,hogy haragos,jóságos,igazságos,szerető stb.Ti címkéket ragasztgattok rá,ki ki a maga szájíze szerint.Én nem címkézek!Számomra Isten adja a legtöbb lehetőséget.Onnantól fogva pedig megajándékoz a döntés és felelősség vállalás kelyhével.Ennél többet nem adhat,ha adna az az én korlátozásom lenne.Azért nem értitek,mert állandóan irányítjátok Őt ahelyett,hogy magatokra figyelnétek.nektek kell egy valaki,aki irányít,büntet,jutalmaz.Ez mozgat bennetek.Szerintem ez Istenkáromlás nem az én nézetem.Hú,ez kemény volt,vajon engedik e ?

    • Válasz András atya 2018. 09. 19. 01:21

      Úgy tűnik engedik.

      • Válasz Filipánics Tibor 2018. 09. 19. 15:27

        Üdv András Atya!
        Az milyen jó lenne,ha olvashatnám az ellen véleményt is.Például arról,hogy mi emberek miként/hogyan ítéljük meg,hogy Istennek mi a tetsző és mi nem.De ha lehetne én kihagynám a Bibliát.
        Minden jót Atya!