2018. 09. 06.

Vajon Isten valóban szereti a homoszexuális embereket?

Természetesen igen! 
„Isten szeret téged!” Gyakran mondják ezt a keresztények másoknak, különösen, ha hitetlenekkel találkoznak. Megtalálható ez az üzenet matricákon, posztereken, könyvjelzőkön, és igaz is. „Isten szeretet” (1Jn 4.8). De ezt valóban így is gondoljuk, különösen akkor, amikor olyan emberekről van szó, akiknek az életmódjával nem értünk egyet?

Mindannyian hallottuk már a kifejezést: „Isten szereti a bűnöst, de nem a bűnt.” Ez az automatikus reakciónk, ha valakiről megtudjuk, hogy része az „LMBT” közösségnek. (Ez a legújabb kollektív kifejezés a leszbikus, meleg (gay), biszexuális, valamint a transznemű emberekre.)

Az LMBT „politikailag korrekt”, mert szélesebb identitást kínál azoknak, akik ugyanolyan neműekhez vonzódnak, vagy akik még nem biztosak szexuális orientációjukban. Sok hívő gondolja mégis azt, hogy ez egy negatív címke, amely az embereket a bűneik alapján határozza meg. És mégis, amikor Isten lenéz az égből, vajon különbözőnek látja ezt az embercsoportot, mint bármely más közösséget?

A Rómaiaknak írt levél 3.23 azt mondja: „Mert mindnyájan vétkeztek, és nélkülözik az Isten dicsőségét.” Mindannyiunknak szükségünk van egy Megváltóra, mindegy, hogy kik vagyunk és mit tettünk. A Rómaiaknak írt levél azt is kijelenti, hogy aki Isten nevét segítségül hívja, az megmentésre talál.

Isten szeretete mindenki számára elérhető, akár „meleg” vagy „hetero”, és ez az Evangélium igazsága.

Ha van egy rész a Bibliában, amit mindannyian ismerünk, az a János 3.16, ami Isten MINDEN ember iránti hatalmas szeretetéről szól, és arról, hogy Isten egyszülött Fiát is odaadta azért, hogy örök életet nyerhessünk. Gyakran azonban elfelejtjük a következő részt, amely azt hangsúlyozza, hogy Jézus nem azért jött el, hogy ítélkezzen a világ, vagy az LMBT közösség, vagy bármilyen közösség felett, hanem azért, hogy megmentsen bennünket!

Jézus soha nem ítélt el senkit földi élete során. A bűnösök barátja volt (beleértve az adóbehajtókat és a prostituáltakat), és amikor beszélt a kútnál a szamáriai asszonnyal, aki házasságot tört, nem ítélte el, hanem inkább felajánlotta neki az élő vizet, a megváltást.

Jézus mindenkit szeret!

Jézus ma is ugyanazt az élő vizet kínálja minden embernek, függetlenül attól, hogy kik is ők. Nem akarja, hogy a földi küzdelmeink visszatartsanak minket. Mindenki számára lehetővé teszi, hogy megszabaduljon mindattól, ami fogságban tartja, legyen az kábítószer, alkohol, szerencsejáték, pornográfia, szexuális függőség vagy bármilyen más életviteli nehézség.

A bűn az bűn, és le lehet győzni.

A heteroszexuális bűn semmivel sem jobb, mint a homoszexuális bűn. Ugyanazt a gátat hozza létre Isten és az ember között.

Tehát igen, Isten valóban szereti a homoszexuális embereket, mint mindenki mást. Nem az őket meghatározó bűnöket nézi, hanem a szívükbe tekint. Azt akarja tudni, hogy valóban hiszik-e, hogy Jézus az Úr.

És amikor valaki számára Jézus az Úr, akkor Úrnak kell lennie élete minden területén, beleértve a szexuális irányultságot is. Jézus követése nagy áldozatokat követelhet. Ezt megtanuljuk az Úr imájában: „legyen meg a te akaratod” és ne az enyém.

Manapság nem ildomos javító terápiáról beszélni, de ez nem változtatja meg azt a tényt, hogy sok- sok ember elhagyta már az LMBT címkét, hogy megtalálja identitását Jézusban. Ez az, amit bűnbánatnak nevezünk. De a bűnbánatra mindnyájunknak szüksége van. Ahogy egy dalban van: „Úgy döntöttem, hogy Jézust követem, nincs visszaút. A kereszt előttem, a világ mögöttem. Nincs visszaút.”

Az 1Korintus 6.9-11 nem tesz különbséget a különböző szexuális irányultságú emberek között. Mindannyian egyformán elveszettek vagyunk, de Krisztus mindnyájunk számára tud gyógyulást, szabadulást és megtisztulást hozni.

Nem tudjátok, hogy a gonoszok nem öröklik Isten országát? Ne ámítsátok magatokat! Sem tisztátalan, sem bálványimádó, sem házasságtörő, sem kéjenc, sem kicsapongó, sem tolvaj, sem kapzsi, sem részeges, sem átkozódó, sem rabló nem örökli Isten országát. Néhányan bizony ilyenek voltatok, de megtisztultatok, szentek lettetek, és megigazultatok Urunk, Jézus Krisztus nevében, Istenünk Lelke által.”

Visszatérve az eredeti felvetéshez, a kijelentés igaz: „Isten szereti a bűnöst, de gyűlöli a bűnt.” Ugyanakkor valószínűleg nem ez a legjobb válasz, amikor megpróbáljuk elérni az LMBT közösséghez tartozó családtagjainkat és barátainkat.

„Isten gyűlöli az előítéleteket, de szereti az igazságot.” Ez a megközelítés hatékonyabb lehet, talán… Minden esetre a kereszténységben nincs hely a homofóbia számára. A kereszténységnek az isteni kegyelemet kell tükröznie a bűnbánaton, a bűnök eltörlésén és megbocsátásán keresztül. „Mintha sohasem vétkeztem volna.” Ezt az állapotot bárki elérheti a bűnbánaton keresztül, függetlenül attól, milyen küzdelmei vannak és mennyi kérdőjel van az életében.

Forrás: godtv.com

 

Ezt a cikket Ward Henrietta önkéntes fordítónknak köszönhetően olvashattad el magyarul.

Nagy kérdések
hirdetés

3 hozzászólás

  • Válasz László 2018. 09. 06. 17:12

    A cikkben van egy érdekes mondat: „A heteroszexuális bűn semmivel sem jobb, mint a homoszexuális bűn. Ugyanazt a gátat hozza létre Isten és az ember között.” Ez ugyan igaz, de ne feledjük, hogy megfelelő keretek között a heteroszexuális aktus Isten egyik legnagyobb ajándéka, meghívás az Ő teremtő munkájában való részvételre. A homoszexuális aktus ugyanakkor minden körülmények között bűnös cselekedet.

    • Válasz Sándor Gergely 2018. 09. 07. 09:55

      A heteroszexuálisoknak kötelező-e a másik nemhez vonzódnia ? NEM. A homoszexuálisoknak kötelező-e a másik nemhez vonzódnia ? IGEN. Lehetséges-e ez ? NEM. (Istennel persze lehet rá esélyük.)
      Minek alapján történik majd az Utolsó Ítélet ? „Éhes voltam és ennem adtatok, szomjas voltam . . , vándor voltam . . , ruhátlan voltam . . , beteg voltam . . , börtönben voltam . . . ” Akkor egy homoszexuális üdvözülhet ? IGEN.
      Nagyon sokan Szeretnének Istennek Segíteni az Ítélkezésben . . . Erre szüksége van-e Istennek ? NEM.

  • Válasz Sándor Gergely 2018. 09. 07. 09:46

    A heteroszexuálisokra kényszeríti-e valaki, hogy a másik nemhez vonzódjanak és azt szeressék ? NEM. És a homoszexuálisok ? Nekik KÖTELEZŐ a másik nemhez vonzódni. Ez így lehetséges ? Nem. egy tanár