2018. 09. 05.

Alfie Evans szüleinek gyönyörű babája született!

Büszkén mutatták be Alfie Evans szülei Thomast: a kisbaba négy hónappal azután született, hogy bátyja egy ritka genetikai rendellenességben elhunyt. Tom Evans és Kate James a This Morning című műsorban jelentek meg, hogy bemutassák a teljesen egészséges kisbabát.

A pár azt is a nyilvánosság elé tárta, hogy végre megtudták, hogy az a betegség, amely megölte Alfie-t – egy degeneratív agybetegség, amelyet GABA-transzamináz hiánynak neveznek. Az orvosok azt mondták a szülőknek, hogy egy a négyhez az esélyük arra, hogy átadják ezt a rendellenességet – amelyből csak 10 eset van világszerte – a jövőbeli gyermekieknek is.

Thomas születését követően a szülőknek egy “gyötrelmes” négynapos várakozással kellett szembenézniük újszülött fiuk egészségi állapotával kapcsolatban, mielőtt a tesztek negatív eredményt mutattak volna. Kate elismerte, hogy voltak félelmei az újszülött egészségével kapcsolatban.

Kezdetben nem volt minden vidám, féltünk” – mondta. “Amikor világra jött, vegyes érzelmeink voltak. Keserédes helyzet volt ez. Most már rosszul hangzik, de féltem, hogy neheztelni fogok a gyermekre. De ő csodálatos, pont úgy néz ki, mint Alfie.”

hirdetés

“Miután Alfie meghalt, megtudtuk, hogy a betegségét tőlünk örökölte. Június környékén a szülésznő telefonált és azt mondta, hogy be kell mennem. Bementünk, és elmagyarázták, hogy két hibás gént találtak, egyet Tomban és egyet bennem. Tudtam, hogy esély van arra, hogy Thomas is ugyanabban a betegségben szenved, de csak akkor kezdtem el igazán aggódni, amikor beindították a szülést, és teljesen meg is győztem magam a fiam betegségéről. Ugyanúgy ráncolja a homlokát, és ugyanúgy nyújtózkodik, ahogyan Alfie szokott. Amikor megérkezett, megkérdeztem magamtól, “mi van, ha hasonlít Alfie-ra”, hogyan fogok érezni. Örülök, hogy képes vagyok kimondani a nevét és pozitívan érezni.”

Tom könnyekkel a szemében, hozzátette: „Néha úgy érzem, hogy Alfie benne van. Azt mondom, hogy “Alfie” és Thomas mosolyog. Mindig két gyermekünk lesz, bármi történjék is.”

Alfie ügye széles körben elterjedt a médiában, miután szülei azért harcoltak, hogy Rómába vigyék a fiút sürgősségi kezelésre. De sajnos a 23 hónapos baba meghalt áprilisban, miután a bíróság úgy határozott, hogy lekapcsolják a lélegeztető gépét. A liverpooli pár törvényi úton próbálta életben tartani haldokló fiát, de az orvosok kérvényezték, hogy kikapcsolhassák a lélegeztető gépet. Alfie Evans édeapja még Rómába is elrepült, hogy meglátogassa Ferenc pápát, miután olasz orvosok felajánlották, hogy kezelik a kisgyerekét, azonban a kórház nem járult hozzá a szállításhoz.

Forrás: Daily Mail

Fordította: Ward Henrietta

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás