2018. 08. 21.

Idén is lesz 72 óra kompromisszumok nélkül

„Éljük meg a szeretetet kompromisszum nélkül!”

Böjte Csaba fővédnökségével rendezik meg az idei 72 óra kompromisszum nélkült.

A 72 óra kompromisszum nélkül szociális, önkéntes, ifjúsági akciót 11. alkalommal rendezi meg a három történelmi keresztény egyház hazánkban 2018. október 11-14. között. Az akció Magyarország fiatalságát közös összefogásra hívja, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. Az ország bármely pontján élő diákok a 72ora.hu honlapon már regisztrálhatnak az eseményre. A rendezvény fővédnöke Böjte Csaba ferences szerzetes.

hirdetés

“Meg vagyok győződve, hogy világunkban nem ruhákból, nem élelemből, nem pénzből van kevés, hanem szeretetből és jóságból. Ha világunk fortyogó nagy fazekának a fedelét felemeljük, akkor én úgy gondolom, hogy élő szeretetet, jó kedvet, örömet kellene jó nagy kiszerelésben hozzáadni, hogy finom, “ízletes” legyen a mindennapi életünk. Hiszem, hogy ilyen egyszerű, gyertek, fogjunk össze és kompromisszum nélkül szeressük egymást, szeressünk mindenkit és mindent, ami a környezetünkben van. Hajrá! Jézus Krisztus egy parancsot adott, a szeretet parancsát, éljük meg azt kompromisszum nélkül!” – üzeni Böjte Csaba testvér, az esemény fővédnöke.

A 72 óra honlapján már elindult a regisztráció, az oldalon várják önkéntes csoportok, iskolák, osztályok, plébániák, gyülekezetek, közösségek jelentkezését. A vállalkozó önkéntesek az októberi hétvégére olyan feladatokat kapnak, mint intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek (fogyatékkal élők, idősek stb.). Az akció olyan tevékenységeket tartalmaz, amelyek iskolai közösségi szolgálatként is végezhetőek. A 72 óra célja, hogy a fiatalokat, elsősorban a középiskolás és az egyetemista korosztályt meghívja, hogy október második hétvégéjén tegyék szabaddá magukat, és segítsenek ott, ahol szükség van rá. A szervezők 2018. augusztus 31-ig várják önkéntes szervezők jelentkezését is helyi koordinátor, helyi szervező és segédszervező feladatokra.

A 72 óra kompromisszum nélkül célja felhívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére elkötelezettségére, lelkesedésére és segítőkészségére. Az akció évről évre 7-8000 fiatalt mozgat meg, akik országszerte több mint 300 önkéntes projektet valósítanak meg.

Az akció „Több vagy, ha adsz!” szlogenje rávilágít, hogy az akció szervezői és résztvevői számtalanszor megtapasztalhatták az elmúlt években, hogy amikor önzetlen segítségnyújtásra vállalkozunk, mindig képesek vagyunk többet adni, mint gondoltuk volna. Ahogyan az idei bilbiai mottó is üzeni: “Adjatok, és akkor ti is kaptok. Jó, tömött, megrázott és túlcsorduló mértékkel mérnek öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyannal mérnek majd nektek is.” (Lk 6,38)

Bővebb információ: 72ora.hu oldalán. Az Iskolai Közösségi Szolgálatról itt olvashatsz, regisztrálni pedig itt tudsz.

 

Programajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás