2018. 08. 18.

„Genova nem omlott össze, újjá fog születni” – a város érsekének megható üzenete

Kötelesség igazságot szolgáltatni az áldozatoknak – mondta Angelo Bagnasco genovai érsek a hídomlás több áldozatának közös állami temetésén, amelyet a genovai vásártéren tartottak  több ezer ember részvételével.

Angelo Bagnasco érsek a temetés előtt adott interjújában megható módon próbálta összefogásra az embereket a tragédia kapcsán:

„Össze kell fognunk, és újra bíznunk egymásban, máskülönben széthúzás lesz, sötétség, ellenségeskedés és háborúk. Felemelt fejjel kell járnunk, akkor is, ha néha fájdalmas visszaemlékezni arra, hogy összedőlt a híd. Genova nem dőlt össze” – így nyilatkozott a SkyTg24-nek Angelo Bagnasco.

“Genova megsebesült, de nem tört össze.

Köszönhetően a genovaiak összefogásának, és  a konkrét segítségnyújtásnak, amit a genovaiak már sokszor bizonyitottak mind a városfalakon belül, mind kívül, megerősödve fog kikerülni ebből a szituációból.

hirdetés

A helyi egyház már több ima és segítő mozgalmat indított. Az egyházra mindig számíthat a város. Ahogy már korábban is, az árvizeknél, és a Molo Giano leomlásakor is, most is igyekszik a lehető legnagyobb segítséget nyújtani. A tragédia a város közepén van. Járva a plébániákat, több helyen kilakoltatott emberekkel találkozom, akiket biztonsági okokból nem engednek vissza a házukba.”

Több ezer ember vett részt a genovai Morandi-hídi tragédia áldozatainak búcsúztatóján. Sokan vittek gyertyát, sokan imát mondtak az elhunytak lelkéért.

Rövid szertartást követően a résztvevők a leszakadt hídhoz vonultak, a megemlékezést egyperces néma csenddel zárták, amelynek a mentőautók szirénázása vetett véget.

Forrás: Aleteia

Fordította: Ungvári Ildi

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás