2018. 08. 09.

Összefogás egy abortuszmentes Magyarországért

“Segítséget, ne abortuszt!” mottóval indított petíciót az abortuszmentes Magyarországért a CitizenGO – írja az S4C.News. A szervezet húszezer támogatót vár, akik aláírásukkal hitet tesznek az élet védelme és a megfogant magzatok élethez való joga mellett annak érdekében, hogy a magyar gyermekek megszülethessenek.

“Segítséget, ne abortuszt!” mottóval indított aláírásgyűjtést az életpárti kezdeményezéseiről ismert CitizenGO magyar szervezete – számolt be a kezdeményezésről az S4C.News keresztény híroldal. Az aktivisták mintegy húszezer magyar ember támogatására számítanak, hogy felerősítsék azok hangját, akik kiállnak a magzati élet védelme mellett és vallják, hogy a válságos helyzetbe jutott kismamáknak a magzatelhajtás helyett a társadalom és az állam segítségére van szükségük. 

“Arra kérjük országunk vezetőit, szabjanak gátat az abortuszok kultúrájának, a születendő életek kioltásának, az édesanyák megsebzésének, családjaink és nemzetünk önpusztításának” – olvasható a felhívásban. A CitizenGO a Központi Statisztikai Hivatal 2017. évi adatai alapján rávilágít: míg egy év alatt 91 600 gyermek született élve Magyarországon, addig 28 500 művi abortuszt hajtottak végre, azaz a várandósságok több mint negyede magzatelhajtással végződött. 

A kezdeményezés célja, hogy az abortusz felkínálása helyett támogassuk a krízisbe került édesanyákat és családokat, a fiatalokat pedig a felelősségre, a családi életre, az emberi élet védelmére és egy biztonságos kapcsolati kultúrára neveljük. A bárki által elektronikus úton aláírható, Orbán Viktor miniszterelnöknek, a kormány tagjainak és az országgyűlési képviselőknek címzett levelükben úgy fogalmaznak: “mi, a petíció aláírói, összefogunk egy abortuszmentes Magyarországért, ahol a halál kultúráját felváltja az élet kultúrája. Vállaljuk, hogy amennyiben a látókörünkbe kerül egy válságban lévő család, várandós édesanya és gyermeke, minden tőlünk telhetőt megteszünk a krízis megszüntetése és a család minden tagjának biztonsága érdekében. Emellett felszólalunk a hazánkban jelen lévő abortuszok igazságtalan gyakorlata ellen, amely következtében minden negyedik magzat életét kioltják.”

hirdetés

A petíció kezdeményezői szerint “reményre ad okot”, hogy a miniszterelnök parlamenti esküjében elmondta, a magyar embereknek és a keresztény értékeknek a szolgálata fogja vezérelni munkája során.

A petíció ide kattintva írható alá.

 

Forrás: S4C.News

Kép forrása: pixabay.com

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás