2018. 08. 06.

“A mélypontokon az Istenbe vetett hitemmel jutottam túl” -csodálatos tanúságot tett hitéről Hirling Zsolt

Remek, egészen hiánypótló interjút adott a Jel című oldalnak Hirling Zsolt világbajnok evezős: a ma már az aktív sportolást befejező korábbi világklasszis evezős hitéről is mesélt a beszélgetés során!

Hirling Zsolt világ- és Európa-bajnok, három olimpián résztvevő evezős,  az elmúlt évtizedben sportágának egyik legfontosabb szereplője. Aktív pályafutását követően a civil életben is sikeres, légiforgalmi irányítóként dolgozik. Hitéről többször tett már tanúságot, ezúttal a Jelnek nyilatkozott:

“Amikor egyetemistaként kikerültem a ministráns közösségi létből, a felnőtt világban bizony jöttek az akadályok. A mélypontokon az Istenbe vetett hitemmel jutottam túl, s erre a szentmisén való jelenlét és a mély imádság a legjobb módszer. Ezek a lelki pillérek mindig kisegítettek a nehéz helyzetekben. Természetesen ez nem megy csak úgy, csettintésre.

Az Istennel való kapcsolat épp ugyanolyan, mint a tanulás vagy a sport. Energiát és időt kell belefektetni, és akkor sem biztos, hogy rögtön jön a válasz. A sportban sem lehet azonnal a csúcsra törni. Rengeteg edzés és verejték kell a jó eredményhez. A sok kis apró befektetés viszont megtérül. Az igaz, szívből jövő imának valóban ereje van. Ettől függetlenül még a hitben élő embereknek is újra meg újra meg kell harcolniuk a saját démonaikkal. Istennek tetsző életet élni nagy küzdelem, de egyúttal nagy kegyelem is.

hirdetés

Az Isten-kapcsolatunkat élővé kell tennünk, és ez nemcsak az imában, hanem a tetteinkben is testet kell, hogy öltsön. “

A még csak most is 34 éves Hirling Zsolt 2005-ben világ, 2007-ben pedig Európa-bajnok lett Varga Tamással: volt az év magyar evezőse, sőt kétszer is megkapta a Pest megye legjobb sportolójának járó díjat is. Hogy mennyire fontos a segítségnyújtás számára, jól példázza, hogy pályafutásának egyik fontos időszakában úgy döntött, hogy Kenyába utazik, ahol missziós munkát végzett fél éven keresztül. A Jelnek adott interjújában a fiatalok számára is értékes üzenetet adott át a korábbi klasszis sportoló:

“Úgy tapasztalom, hogy a fiatalok nagy része ma úgy érzi, neki alanyi jogon jár az élet és vele együtt mindennek akár a duplája is. Ez rossz út, és nem vezet sehová. Csupán a fogyasztói társadalom manipulációja. Járjunk a földön, és lássuk be, nem pottyan minden csak úgy az ölünkbe, és nem is lenne jó, ha ez így történne. Az eredményekért meg kell küzdeni, és ha jobban belegondolunk, az egész életünk egy nagy verseny. Mindig kihangsúlyozom, hogy a siker mögött bizony sok munka áll. Legyen szó sportról, diplomáról, hitéletről, párkapcsolatról. A boldog, kiegyensúlyozott létállapotért tenni kell.”

Felesége Patrícia is hivő ember, házasságukról Hirling Zsolt egészen rendkívüli tanúságot tett az interjúban:

Ez a kapcsolat az Istenre épül, már az első perctől fogva.

A feleségem testi, lelki, szellemi és imatársam is egyben. És ez felbecsülhetetlen érték. Az ő hite nagyon erős, s megtart engem is, ha kissé alábbhagy a lelkesedésem. Az esti imát is ő vezette be a közös életünkbe, és nem alszunk el úgy, hogy ne adtunk volna hálát egymásért és az adott napunkért. A család mindig is fontos volt számomra, most különösképp is, hiszen első gyermekünk napokon belül megszületik. Ha a feleségem nem lenne hívő, biztosan konfliktuspont lenne közöttünk, hogy milyen értékrend szerint neveljük a későbbiekben. Hála Istennek ez nem is kérdés. Nagy ajándék, hogy a keresztény hitben való járás mindkettőnk életében alapérték.

Ami a jövőt illeti, szeretnék jó férj, jó édesapa és jó eszköz lenni, aki közvetíteni tud valamit Isten végtelen szeretetéből.

Szívből ajánljuk a 777 korábbi interjúját Hirling Zsolttal:

Akkor is hívő leszek, ha én maradok utolsóként” – interjú Hirling Zsolttal

Fotó: kisBAJNOK

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Ép testben ép lélek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás