2018. 07. 25.

Így segítheted a nagydobronyi imaház és óvoda felújítását

A gyújtogatás áldozatául esett, Kárpátalján található nagydobronyi imaház és óvoda felújítását támogatandó akciót indított a Magyar Református Szeretetszolgálat, melynek első gyorssegélye már a községbe ért. Adakozni folyamatosan van lehetőség az anyaországból is.

A Magyar Református Szeretetszolgálat félmillió forint értékű gyorssegélye már másfél nappal a tűzesetet követően megérkezett a kárpátalajai Nagydobronyba, ahol másfél héttel ezelőtt gyújtották fel az imaházat és óvodát – írta az S4C.news Az anyaországi karitatív szervezet élelmiszert, ruhát és berendezési tárgyakat vitt a községbe, de a továbbiakban is segíti – támogatóival karöltve – a felújítási munkákat. 

Mint írják, a helyreállítási munkálatok megkezdéséhez leginkább pénzadományra van szüksége a gyülekezetnek, így arra kérik támogatóikat, hogy a 1358-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forinttal támogassák a bajba jutottakat, vagy a Református Szeretetszolgálat www.jobbadni.hu honlapján keresztül online adományozásnál válasszák a „Nagydobronyi tűzesetet” támogatási célként. Lehetőség van arra is, hogy banki átutalással a fenti megjegyzéssel a 10702019-85008898-51100005 számlaszámra küldjük a nagydobronyi gyújtogatás károsultjainak szánt támogatásunkat.

hirdetés

Bogárdi Szabó István református püspök korábban közösségi oldalán kért segítséget a tűzkár helyreállítása érdekében. Az imaházban zajló hitélet mellett az óvoda mintegy hatvan gyermek ellátását biztosítja.

Forrás: S4C.News

Kép forrása: jobbadni.hu

Hírek
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2018. 07. 25. 16:01

    Kedves Szerkesztők!
    Ha jól értelmezem,ki vagyok tiltva az oldalról.Ezzel a “Hit nem magán ügy” jelszavatok értelmét verszti.
    Ha egy picit is értettétek volna,hogy miket írok akkor észrevettétek volna,milyen sötétség van a fejekben.Követem a logikátok :picit bosszant de megbocsátok,mert a sátánra hallgattatok és kitiltottatok.Isten biztos megbocsát és újra a jó út felé vezet majd bennetek.Alázatosan kérem hát Istent,tartsa meg a blogot sokáig” Ez a stílusotok,de Isten nem ilyen,nem probléma,majd idővel szép lassan rájöttök.(vagy nem)