2018. 07. 19.

Oláh Gergő: “Minket Isten kegyelme tart egyben”

Oláh Gergő 2012-ben megkapta a Bravo Otto díjat mint az év felfedezettje, és az X-Faktor első helyezettje volt a legtöbb közönség szavazattal. 2013-ban megjelent első saját dala, a Törj ki a csendből. Azóta önálló albummal jelentkezett új dalaiból, koncertek százait adta és zenés videókat forgatott. Sokan nem tudják, hogy Oláh Gergő életében fontos szerepet tölt be a hit.

Családról és múltról beszélgetett Oláh Gergő a FEM3, Joshi,a legjobb barát című műsorában. Gergő és felesége fiatalon házasodtak össze, 19 és 20 évesek voltak.”Tudatosan döntöttünk így, nem csak összeálltunk, mint a tészta, mi késznek éreztük magunkat a házas életre.” A fiatal pár sosem fogja elfelejteni, hogy milyen nehéz anyagi körülményekkel indították közös életútjukat.

“Soha nem felejtem el, honnan jöttem. Azok a napok, hónapok, évek nagyon kemények voltak, nem bírta a lelkem. Sírtam, úgy feküdtem le. Hatvanezer forintot kerestem, a feleségem kapta a családi pótlékot. Mindig próbáltam, kerestem mást is. Mentem zenélni zenekarokkal, bekopogtam idős nénikhez, hogy kell-e segíteni.”

Gergőék anyagi körülményei már rendeződtek, de sosem ez határozta meg a hozzáállásukat a családalapításhoz. 

“Pont, hogy nem az anyagi körülményektől tesszük függővé, hogy négy gyereket vállalunk, vagy egyet. Szeretjük egymást, és ez sokkal nagyobb biztonságot ad, mint a pénz. Érkezik nemsokára a kislány. Szeretem a nagy családot. Megnyugvást, biztonságot ad. Igazából mi a feleségemmel három gyereket szerettünk volna, de nem zárkóztunk el a negyediktől sem.

hirdetés

 Mi a szegénységben is vágytunk gyermekre, semmi sem tudott visszatartani attól, hogy családot alapítsunk. Minden gyermek áldást hoz a családba. Azt vettük észre, hogy az érkezésükkel szintet lépett az éle­tünk. Minden gyermekkel változtunk mi is.”

A szegénységben eltöltött éveivel kapcsolatban Gergő gyönyörű tanúságot tett hitéről.

“Ezek az évek Nikivel összekovácsoltak. Minket Isten kegyelme tart egyben.”

Oláh Gergő fontosnak tartja, hogy példát mutasson és motiválja a hátrányos helyzetben lévő fiatalokat, amit a Törj ki a csendből! című országos turnéján keresztül valósít meg. Előadásaival több középiskolába is ellátogat, célja, hogy segítsen a fiataloknak a helyes út megtalálásában. “Nekem is volt az életemben egy dilemma, hogy nehogy rossz útra tévedjek, de a szüleim és a tanáraim, később pedig már Isten segítettek a helyes út megtalálásában.” – nyilatkozta korábban.

 

forrás: FEM3
kép: youtube/Családvarázs

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás