2018. 07. 17.

Meglepetés! A mai esküvőt Ferenc pápa celebrálja

Egy egész násznépet hagyott szó nélkül Ferenc pápa július 16-án, amikor váratlanul megjelent egy nászmisén, a Vatikáni kertekben található egyik kisebb kápolnában.

Csak a vőlegénynek és a menyasszonynak volt tudomása arról, hogy maga Ferenc pápa is részt fog venni életük nagy napján. Luca Schafer, a Svájci Gárda tagja és Letícia Vera, a Vatikán Múzeum korábbi alkalmazottja fogadott egymásnak örök hűséget július 16-án, a Santo Stefano degli Abissini templomban. A párhoz közeli források szerint  a násznépet nagy meglepetésként érte a pápa megjelenése, hiszen csak a misét celebráló pap, és a jegyesek tudtak róla, akik ezt titokban is tartották a rokonok előtt.

A Vatican Media szerint Ferenc pápa három igehelyről prédikált, melyek segíthetnek a pároknak, hogy megtapasztalják a házasság teljességét, hogy milyen  “elkezdeni”, “befejezni” és “folytatni az utazást”.

hirdetés

Ez nem az első alkalom volt, amikor Ferenc pápa nászmisét celebrált a Vatikánban. 2014 szeptemberében 20 pár házasságánál volt jelen a Szent Péter Bazilikában, 2016 júliusában pedig egy siket párt adott össze a Casa Santa Marta kápolnában.

 

Forrás, kép: CNA

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás