2018. 06. 27.

15 éves lány emberségét csodálja az internet

A 15 éves Clara Daly online szenzáció lett, miután egy siket és vak férfi segítségére sietett a Portlandba tartó Alaska Airlines járaton.  A hat órás repülőút után a férfi egy ‘angyalnak’ nevezte a tinédzsert.

Tim Cook, a siket és vak férfi nővérét látogatta meg Bostonban, ahonnan haza készült utazni Portlandba repülővel. Az Alaska Airlines személyzete szerette volna, ha a férfi semmiben nem szenved hiányt a hat órás út alatt, azonban nem tudtak kommunikálni vele. Ekkor már az utasok segítségét is igénybe vették, és itt került a képbe a 15 éves Clara Daly, az egyedüli a fedélzeten, aki ismerte a jelnyelvet.

Clara diszlexiája miatt nehezen tanult idegen nyelveket, számára a jelbeszédet volt a legkönnyebb elsajátítani. A fiatal lánynak természetes volt, hogy hat órán keresztül végig figyeljen a férfira, letérdeljen a széke mellé és a kezébe rajzolva a jeleket, beszélgessen vele. A repülő utasai elképedve és meghatottan figyelték a jelenetet. Lynette Scribner, aki a Cook melletti széken ült, a leszállás után azonnal megosztotta a Facebookon a szívmelengető történetet, amit azóta több hírportál is átvett.

hirdetés

“Az út utolsó egy órájában csak beszélgettünk az életről.” – mesélte el a lány, aki az utazás végén öleléssel köszönt el új barátjától. “Az emberek rendkívülinek neveznek olyasmi miatt, amit egyszerűen megteszel. (Tim) Olyan örömöt hozott a beszélgetésbe, amit máskor természetesnek veszünk.”

A történetet azóta több mint egymillióan lájkolták és több százezren osztották meg.

 

 

forrás: dailymail.co.uk

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás