2018. 06. 23.

“Ha választanom kéne Isten és a zene között….” – gyönyörű tanúságot tett hitéről Mező Misi!

Egészen rendhagyó, remek interjút adott Mező Misi, a Magna Cum Laude énekese az ATV Egyenes beszéd című műsorának. Többek között az is szóba került, hogy van olyan dal, amelyiket már nem énekel megtérése miatt, illetve teológiai szakdolgozatának témája is kiderült!

Mező Misi évekkel ezelőtt tért meg, a 39 éves Fonogram-díjas énekes azóta örömmel vállalja Istenbe vetett hitét, sőt: a gyulai születésű zenész a teológia szakot is hamarosan befejezi:

Jövő héten fogok vizsgázni, a szakdolgozatomat már leadtam, az opponens vélemény is megérkezett hozzám, ami elég jó lett. Jövő hét szerdán fogom megvédeni a szakdolgozatomat, amit a szabadító kegyelem munkájáról írtam a megtért ember életében. Annyival egészítettem ki, hogy interjúkat készítettem nekem fontos emberekkel, mint például Pajor Tamással vagy Szikora Róberttel, szerettem volna az ő életüket is beleszőni ebbe a dolgozatba.  Azért is kezdtem el a teológiai tanulmányomat, mert azt gondoltam, hogyha én megtért keresztény ember lettem, akkor nekem kötelességem minél többet megtudni Istenről és az örömhírről. 

Szenczy Sándor barátsága és társasága világított rá engem, hogy nekem ezzel foglalkoznom kell. (Szenczy Sándor a Baptista Szeretetszolgálat vezetője – szerk..) Kölkedre utaztam le egy út során Sándorral, ott meséltem el, hogy gondolkozom a teológia szak elvégzésén. Maximálisan támogatott ebben és azóta eltelt négy év! Nagy szerepe volt neki abban, hogy befogadtam Istent az életembe, amit egyáltalán nem bántam meg. Olyannyira nem, hogy akár azt is el tudtam volna képzelni, hogyha Isten és a zenélés között kell választanom,

hirdetés

akkor valószínűleg Isten felé billen ez a mérleg. 

Nagyon sokat változtam, de persze az ember nem tökéletes, mindig arra törekszik hogy jobb legyen. Meg szeretnék maradni zenésznek, családapának, szülőnek, hívő embernek. 

Az interjúban szóba került a Pálinka dal című szerzemény is, amely Mező Misi szerint teljes mértékben összeegyeztethető mostani énjével, de a beszélgetést (egészen kiválóan) vezető Vujity Tvrtko kérdésére azt is elmondta, hogy van olyan szerzemény, amely már kikerült a repertoárból:

A Pálinka dallal nem hiszem, hogy probléma van, Pál apostol is mondja, hogy nem az alkohol fogyasztásával van a probléma, hanem azzal, hogy nem mértékkel tesszük ezt: ha nem részegít meg, akkor nincs ezzel baj. Volt olyan dal,  amely lekerült a repertoárunkból, ilyen volt a Gondatlanságból való emberölelés, ami egy egyszeri megcsalásról szólt.

Nem tudtam vele azonosulni, és ezt meg is beszéltük a zenésztársakkal. 

A tetoválások is szóba kerültek, amely ahogyan Misi fogalmaz a régi énjéből származnak:

Van olyan tetoválás, amit megbántam: a vádlimon van egy ördögfej, amit elkezdtem. Milyen érdekes, hogy a sátán hogyan akarja megkaparintani az embert: a lábamon egy picike kis kereszt volt, amit saját kezűleg rajzoltam magamra. De ezt egy ördögfejjel akartam eltakarni, és most azon dolgozom, hogy ezt a fejet el tudjam tüntetni, mégpedig lézerrel. 

Isten előtt minden ember egyforma: teljesen mindegy, hogy kopasz, hosszú hajú, szegény vagy gazdag. Nem hiszem, hogy Isten aszerint ítélne meg embereket, hogy hogyan néznek ki. Nekem ez a külsőm, a régi énemből hoztam ezt magammal: nem fogom “lenyúzatni” magamat azért, mert hívő ember lettem, ez vagyok én.

Fotó: Dal2018

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Tanúságtétel
hirdetés

1 Komment

  • Válasz schmidt richard 2018. 06. 26. 16:23

    A Magna Cum Laude itt Romániában Mirecurea Ciuc (Csíkszereda) is szerepelt de én személyesen nem láttam