2018. 06. 14.

A keresztény kultúra védelme is belekerülhet az alaptörvénybe

Magyarország keresztény kultúrájának védelme is bekerülne alaptörvénybe a törvényalkotási bizottság által június 14-én megszavazott módosító indítvány szerint.


A hetedik alaptörvény-módosításhoz benyújtott bizottsági módosító javaslat az állam minden szervének kötelességévé tenné az alkotmányos önazonosság mellett a keresztény kultúra védelmét is – tudósít az MTI. “Keresztény kultúra nélkül nincs Európa és Magyarország” – hangzik az indoklásban, hozzátéve, hogy Európában jelenleg olyan folyamatok zajlanak, amelyek eredményeképpen Európa hagyományos kulturális arculata átalakulhat.    

Az indítvány továbbá az emberhez méltó lakhatás és a közszolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosításával összefüggésben alaptörvénybe foglalná az otthon jogi védelmét is. Ez a szabályozás kiegészülne az életvitelszerű közterületen tartózkodás tilalmával, valamint azzal, hogy az emberhez méltó lakhatás feltételeinek megteremtése, továbbá a közterület közcélú használatának védelme érdekében az állam és a helyi önkormányzatok törekszenek valamennyi hajlék nélkül élő személy számára szállást biztosítani.

hirdetés

 

Forrás: MTI

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás