2018. 06. 10.

Botrányos döntés – megtiltották a brazil futballistáknak a közös imát

Az „O Globo” napilap szerint a brazil labdarúgó-szövetség megtiltotta a válogatott játékosainak a  közös imát mind a pályán a meccsek előtt, mind a szállodában – számol be a hírről a lengyel Ekai cikke alapján a Magyar Kurír.

A döntés nyomán a brazil válogatott tagjainak a néhány nap múlva kezdődő oroszországi labdarúgó-világbajnokságon le kell mondaniuk korábban megszokott vallásos gesztusaikról. A futball legnagyobb sztárjai nem félnek nyíltan megvallani Istenbe vetett hitüket, a korábbi világbajnokságokon a játékosok gyakran használtak vallásos szimbólumokat. A brazil futball sztárja, a huszonhat éves Neymar „100% Jesus” feliratú fejpántjával hívta fel a figyelmet, ami már a 2016-os Rio de Janeiró-i Olimpiai Játékokon sem tetszett a NOB tagjainak. A FIFA-nak már évekkel ezelőtt be kellett tiltania az ilyen típusú „manifesztációkat” a világbajnokságokon.

hirdetés

A brazil csapatot ugyanakkor korábbi világbajnokságokra az evangéliumi egyházak lelkészei is elkísérték. A védő Lúcio például, aki a Bayern München és az Internazionale  csapatában is játszott, a 2002-es, 2004-es és 2010-es versenyekre saját lelkészét is magával vitte. Az is megszokott volt, hogy a pünkösdi felekezethez tartozó játékosok közösen imádkoztak az edzéseken, valamint a meccsek előtt és után is. A csapat többi tagját ez nem zavarta.

A brazil labdarúgó-szövetség szigorú belső előírásai már érvénybe léptek. A szövetséget, mint hangsúlyozzák, nem érdekli a játékosok magánélete, azonban ettől kezdve a világbajnokságokon és a csapatmunka terén „világi” szellemnek kell érvényesülnie. Ennek ellenére a játékosok a pályára való bevonulásuk előtt közösen fogják kérni Isten oltalmát. Ez a vallási hovatartozástól független szokás a csapatban.

Forrás: Magyar Kurír

Borítókép: Brazil's Neymar celebrates a goal during the 2014 World Cup opening match between Brazil and Croatia at the Corinthians arena in Sao Paulo June 12, 2014. REUTERS/Murad Sezer (BRAZIL - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP TPX IMAGES OF THE DAY)ATTENTION EDITORS: PICTURE 12 OF 16. TO FIND ALL IMAGES SEARCH 'TOPCUP REUTERS'
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás