2018. 06. 04.

“A Biblia nem mond ellent a tudományos felfedezéseknek” – Hodász András atya

Izgalmas kérdésekkel folytatódik a 777 videósorozata, a KV! Hodász András atya a lövöldözős játékokról, a szentbeszéd szerepéről, és még a dinoszauruszok létezéséről is kifejtette véleményét.

Hodász András atya másfél évvel ezelőtt indította el videósorozatát a 777 Youtube-felületén, a kérdésekre adott válaszokból nemrég egy könyv is megjelent.  A KV legújabb részében ezúttal is három kérdésre kaphattak választ az érdeklődők, a legutolsó a tudományra vonatkozott:

“Dicsértessék! Egyszerű, mégis érdekes kérdésem az lenne, hogy a keresztény hit a dinoszauruszokat és más őskori lényeket elfogadja-e?”

Hodász András atya így válaszolt a feltett kérdésre:

hirdetés

“Nagyon fontos a keresztény hittel kapcsolatban, hogy tudományos kérdésekben mi nem döntünk. Ha a tudósok például kiásnak  egy dinoszaurusz csontvázat, akkor arra mi nem mondjuk azt, hogy az nem létezik. A hit nem erről szól! A hit nem “trollkodik bele” a tudomány területébe, csupán azt mondja meg, hogy a tudomány és a moralitás találkozásánál mihez kell tartanunk magunkat.

Nem azt mondjuk, hogy mi lehetséges, és hogy mi történt, hanem azt, hogy ezzel kapcsolatban milyen erkölcsi kötelességeink vannak. Nem az a kérdés, hogy lehet-e klónozni, vagy mi annak a technikája, hanem hogy szabad-e, jó dolog-e: ez már az egyház kompetenciája. Hogy hogyan kell, hogy lehet-e, hogy léteztek-e egyáltalán dinoszauruszok, az nem a mi kompetenciánk.

A Biblia nem mond ellent a tudományos felfedézeknek,  sem a dinoszauruszok létezését, sem az ősrobbanást nem tagadja.

A Biblia teljesen jól illeszkedik ezekbe a tudományos feltételezésekbe!” 

Fotó: Kaposvári Egyházmegye

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

KV
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás