2018. 05. 31.

Reggel pap, este nindzsa

Különös látványban lesz részük az amerikai nézőknek a Ninja Warrior következő évadában, hiszen az egyik versenyző hivatását tekintve pap. Stephen Gadberry atya reméli, hogy nézők millióinak tehet majd tanúságot a műsorban, miközben az egy millió dolláros fődíjért versenyzik.

Stephen Gadberry, a mindössze 32 éves arkansasi pap az egyházi pálya előtt az Amerikai Egyesült Államok Légierejénél teljesített szolgálatot. Gadberry részese lesz a hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő ‘American Ninja Warrior’ tévés vetélkedőnek, ahol erején felül kell teljesítenie, és különféle akadályokon kell átküzdenie magát, egyenesen az egy millió dolláros nyereményig.

De nem a fődíj az, ami motiválta az atyát a részvételben. Reményei szerint a tévés szereplés lehetőséget adhat neki arra, hogy minél több emberhez eljuthasson az evangélium.

“Az evangélizálás az elsődleges oka, amiért ezt csinálom. Az Úr azt mondja, hogy menjünk el és tegyünk tanítvánnyá minden népet. Ez a lehetőség az ölembe hullott, így tovább tudom adni az evangélium üzenetét, amint azt papként tennem is kell.” – nyilatkozta.

 

hirdetés

Egy korábbi interjújában Gadberry elmondta, hogy 2016. május 28-án szentelték fel, ami tíz imádságos évnek a csúcspontja volt. ” Ez a folyamat 2005 őszének a végén kezdődött el. Röviddel azután, hogy besoroztak a katonaságba. Mondhatjuk úgy is, hogy akkor hallottam először ‘a hívást’. Aktívan jártam templomba, rendszeresen imádkoztam és rengeteget elmélkedtem csöndben, amik alatt sok ‘random gondolatom’ támadt a papságról. Erre gondoltam munka közben, bevásárlás alatt és még az edzőteremben is. Aztán már egyre jobban figyeltem ezekre a gondolatokra.”

A hívei boldogan támogatják a versenyben, véleményük szerint ez egy remek lehetőség arra, hogy az atya megoszthassa a hitében rejlő végtelen boldogságot az emberekkel.

“Valóban Krisztus képmásai vagyunk és olyan könnyű Istenre úgy gondolni, mint egy nagyon távoli alakra. Jézus azért jött, hogy egy legyen közülünk, és remélhetőleg a pap egy olyan ember, akire a hívek felnéznek, amikor az oltárnál van, ugyanakkor egy tud lenni az emberek sokaságából.”

 

Forrás: Christianpost.com
Képek: Instagram

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

#papoktitkosélete Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás