2018. 05. 22.

Hitek és tévhitek egymásról – 777 OFFLINE

Már most írd be a naptáradba a következő 777 OFFLINE időpontját! Garantáltan izgalmas beszélgetéssel tudunk szolgálni nektek.

Szeretettel meghívunk a 777 OFFLINE májusi alkalmára, melynek vendégei Hodász András katolikus pap és Nagy Gergely református lelkész lesznek.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi nagyon rövid űrlapon tudsz, amelynek kitöltése 30 másodpercet vesz igénybe:
https://goo.gl/forms/ Wdxvx3HyfNZ6IlO73

Hodász András atya a 777 csapatának tagjaként rendszeresen blogol, illetve videók formájában válaszol tabukat döntögető kérdésekre. Humora és felkészültsége miatt nagy népszerűségnek örvend, különösen a fiatalok körében. A Kispesti Nagyboldogasszony templom káplánja.

Nagy Gergely, református lelkész, teológus, a Kálvinista Apologetikai Társaság alapítója, itt jelennek meg írásai. Több mint féltucat moderált hitvitán vett mar részt és képviselte a protestáns álláspontot, olyan témákban, mint például a mise, pápaság, sola Scriptura, homoszexualitás stb. A Zuglói Református Egyházközségben dolgozik, az Evangelical Theological Society tagja.

hirdetés

A beszélgetés címe: Hitek és tévhitek egymásról

Az alábbi kérdések egészen biztosan szóba kerülnek az este folyamán:
– A katolikusok imádják Máriát?
– Kálvin gyilkos volt?
– Létezik az eleve elrendelés?
– A reformáció tönkretette az Egyház egységét?

Fontos hangsúlyozni, hogy a 777 szellemiségéhez illeszkedve ez a beszélgetés nem egy hitvita lesz, sokkal inkább a félreértések és a meglévő téves feltételezések tisztázása lesz a cél.

Az est házigazdája: Vágvölgyi Gergely, a 777 szerkesztői csapatának tagja lesz.

Időpont: 2018. május 29., kedd, 19:00 – 21:00 – kapunyitás 18:30
Helyszín: Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium (1114 Budapest, Villányi út 27.)

A befogadóképesség miatt a regisztrációt 550 főnél le kell zárnunk, ezért azt tanácsoljuk, hogy minél előbb jelezd részvételi szándékodat!

Kérjük jelentkezz a Facebook-eseménynél is!

A beszélgetés második felében ti is kérdezhetitek vendégünket akár személyesen, akár a 777 Facebook oldalán keresztül.
Szeretettel várunk az eseményre!

A 777 csapata

777 OFFLINE
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2018. 05. 24. 13:00

    A bűnről.
    Üdv!
    Hmm!! A szentlélek munkáját semmi nem tudja akadályozni.(annyira hangoztatják,hogy Isten majd eldönti mi a jó,mire van szükségünk stb.A szentlélek is ilyen szintű.NEM dönt!!!De nincs is akadálya!) A bűn (ami ugye korszakonként,népcsoportonként változó,ill. változik) azért rossz,mert egy fejlődésbe nem biztos hogy előbbre visz.Mi az előrébb?? Hát,ez is változó!! A szeretetről beszél mindenki de az csak egy szelete az életnek.Van még mit fejlődnünk de ha bekötik a szemünk és elbutítják az elménk megyünk a falnak (ismét).Azért a próbálkozást is értékelni kell.Az eredmények sem rosszak.Bár nem tűnik annak de még mindig öncélú az egész,illetve ennek kellene a kezdetnek lennie és utána menni tovább.Na ez még hiányzik a legtöbbször.