2018. 05. 08.

Egy nappal a gépek lekapcsolása előtt ébredt fel egy fiú a kómából

Egy nappal az életben tartó gépek lekapcsolása előtt felébredt a kómából egy balesetet szenvedett amerikai tinédzser – számolt be az esetről a BBC.

A 13 éves Trenton McKinley azt követően tért magához, hogy szülei aláírták a szervei adományozásáról szóló iratokat. Trenton hétszeres koponyatörést és súlyos agyi traumákat szenvedett el márciusban, amikor az alabamai Mobile-ban felugrott egy utánfutóra, amelyet egy munkagép vontatott, majd leesett, az utánfutó átfordult és fejbe vágta.

Jennifer Reindl, Trenton anyja elmondta: a fiú a baleset óta több koponyaműtéten esett át, veseproblémái léptek fel és szívrohama is volt. Egy alkalommal 15 percen át a klinikai halál állapotában feküdt a műtőasztalon, de sikerült újraéleszteni. Ezután az orvosok azt mondták, Trenton “soha többé nem lesz normális”.

hirdetés

Az orvosok közölték a szülőkkel, hogy fiuk már nem fog felépülni, szervei azonban öt, átültetésre váró gyereket menthetnének meg. Ekkor a szülők aláírták a szervadományozásról szóló papírokat. “Igent mondtunk, ami Trenton életben tartását is jelentette, hogy az átültetésekig tisztán tartsák a szerveket. Másnapra előjegyezték egy utolsó agyi vizsgálatra, melynek célja a halál megállapítása, ekkor azonban életjeleket mutatott, így törölték a tesztet” – mondta az anya.

Trenton elmondta, a balesetből csak annyira emlékszik, hogy a betonra esett és az utánfutó fejbe vágta.

Még mindig vannak fájdalmai és rohamai is, szüksége lesz egy koponyaműtétre, de beszél, jár, még olvas és “matekozik is”. Anyja Trenton felépülését csodának tartja.

Fotó: extra.ie

Hírek
hirdetés

2 hozzászólás

  • Válasz Gézu 2018. 05. 09. 13:02

    Mint más esetekben is, itt is elgondolkodtam, hogy mi lehet vajon az Úr szándéka a helyzettel?
    Csodálatos a fiú felépülése és örömteli. De ezt megint csak a technológia tette lehetővé, különben már halott lenne. Tehát akkor most az emberek gyógyították meg, vagy az Úristen? Ha az Úristen, akkor ezt miért csak a technika révén? Ha nem ő, akkor viszont ezek szerint a másik 5 gyerekről sem fog gondoskodni, akiket a fiú szervei mentettek volna meg, lehet, hogy ők meg fognak halni. Vajon az Úristen azt szeretné, hogy életben maradjanak, vagy azt hogy meghaljanak? Vagy teljesen mindegy neki?

  • Válasz Vas Csaba 2018. 05. 13. 13:47

    Hat igen. Ha megmenekul, akkor csodas az ur, dicsoseg neki. Ha meghal, akkor az ur utjai kifurkeszhetetlenek.
    Pont annyira erett, felnott es felelossegteljes dolog ez, mint halo nelkul teniszt jatszani.