2018. 04. 21.

Holnap érkezik a Papkaland következő része!

Holnap érkezik a Papkaland harmadik epizódja. Bese Gergő atya ezúttal a 80 éves nagymamájával utazik.

Gergő atya eddigi utasai Vecsei H. Miklós és Böjte Csaba testvér voltak. A harmadik részben a 84 éves Mama ül az anyósülésen, aki kendőzetlen vidámsággal beszél múltról és jelenről. A sorozat születéséről és az online evangelizálás küldetéséről beszélgetett Gergő atya és Sipos Zoltán producer a Bonum TV Délelőtt című műsorában.

hirdetés

„Az volt a fő koncepció, hogy kicsit beszélgessünk, kötetlenül, nem megadott téma mellett. Az életből hozott izgalmasabb témákat vessünk fel egymásnak, és akár vitatkozzunk is róla.”

„Tetszett az az őszinteség, az a nyitottság, ami mind a három beszélgetőpartneremnél megvolt. Illetve az, hogy adták önmagukat. Itt nem egy kirakatot látunk belőlük. Nagyon életszagú, spontán beszélgetés” – mesélte Gergő atya. Számára a forgatás minden pillanata valódi kaland volt, hiszen nem kis kihívás a vezetésre és az utastársaira is egyszerre figyelni. 

A hit megélésének természetes eszközét látja a Papkalandban Sipos Zoltán, akinek köszönhetően az első három rész elkészült.

„Sokkal könnyebb egymással beszélni. Mi, akik ismerjük egymást, ismerjük a nyelvezetet és nagyjából ugyanazokat a hitelveket valljuk, jó esetben. Talán nehezebb azt megmutatni az embereknek, hogy a mindennapokban is teljesen természetes a hit megélése.”

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Papkaland
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás