2018. 04. 16.

„Édesapád a mennyben van” – gyászoló fiút vigasztalt Ferenc pápa

Hosszasan vigasztalt egy zokogó kisfiút Ferenc pápa, aki Róma egyik külvárosában tett látogatást: a fiatalember elmesélte az egyházfőnek, hogy ateista édesapja elhunyt, ezért amiatt aggódik, hogy esetleg a pokolba kerülhetett. A Catholic Herald cikkét a Katolikus Válasz fordította le, ezt szemlézzük.

Róma Corviale elnevezésű kerületét meglátogatva Ferenc pápa vasárnap gyerekek egy csoportjának kérdéseire válaszolt. A gyerekek közül egy Emanuele nevű fiú a pápával való találkozás közben könnyekre fakadt. Miután Ferenc pápa hosszasan megölelte a fiút, megkérdezte tőle, hogy mi bántja. Emanuele azt suttogta a pápa fülébe, hogy az édesapja, aki ateista volt, nemrég meghalt, ő pedig amiatt aggódik, hogy esetleg a pokolba kerülhetett.

Ferenc pápa erre megkérdezte Emanuele-t, hogy hangosan is elmondhatja-e az összegyűlt tömegnek, hogy a fiú mit mondott neki. Miután a fiú ebbe beleegyezett, a pápa láthatóan megrendülten úgy folytatta: „

hirdetés

Bárcsak mi is úgy tudnánk sírni, mint Emanuele, amikor fájdalom van a szívünkben.”

A pápa ezután kijelentette, hogy bár Emanuele édesapja ateista volt, „megkeresztelte a négy gyermekét, és jó ember volt. Jó hallani, hogy egy fiú azt mondja az édesapjáról, hogy ‘jó ember volt’. Ha ez az ember képes volt így felnevelni a gyermekeit, akkor ő jó ember volt. Isten büszke az édesapádra.”

A gondolatmenetét Ferenc pápa végül így zárta:

Isten szíve egy apa szíve, a te édesapád jó ember volt, ő a mennyben van Vele, légy biztos ebben.

Isten szíve egy apa szíve, és vajon Isten elhagyna valaha is egy nemhívő apát, aki megkeresztelte a gyermekeit? Isten bizonyosan büszke volt az édesapádra, mivel könnyebb hívőnek lenni és megkeresztelni a gyermekeidet, mint nemhívőnek lenni és megkeresztelni a gyermekeidet. Imádkozz az édesapádhoz, beszélgess az édesapáddal. Ez a válasz.

Forrás: Catholic Herald & Katolikus Válasz

Fotó: La Republicca

Borítókép: Pope Francis blesses a child during his pastoral visit at the Parish of Saint Paul of the Cross (San Paolo della Croce) in Corviale, southwest of Rome, on April 15, 2018. / AFP PHOTO / Vincenzo PINTO (Photo credit should read VINCENZO PINTO/AFP/Getty Images)
Hírek
hirdetés

2 hozzászólás

 • Válasz VG 2018. 04. 16. 21:25

  Ez a kijelentés alapvető teológiai igazszágokat rombol le… de facto az üdvösséghez elegendő jó embernek lenni, hitre már nincs szükség.
  Egy aggódó szerzetes-pap

  • Válasz Nehamarkodjukel 2020. 06. 05. 12:43

   Még szerencse, hogy Isten dönt, és nem az ember által vélt, kilogikázott „teológiai igazságok” 🙂

   Egy aggódó szkeptikus-hívő