2018. 04. 04.

„Elfáradtam” – Pál Feri fontos bejelentést tett

„A keddeket abba fogom hagyni” – jelentette be Pál Ferenc április 3-án, a keddi alkalom végén. 2018. decemberével befejeződik az országos ismertségnek és nagy népszerűségnek örvendő előadássorozat.

A nyárig hátralévő két hónapban a szokásos módon folytatódnak az előadások; szeptembertől pedig az elmúlt közel húsz évből kikristályosított, letisztult témákat veszi ismét sorra Pál Feri. „Utána nagykorúnak nyilvánítom magunkat.”

A bejelentést több indokkal is alátámasztotta: „Elfáradtam. Egyszerűen elfáradtam”– ez volt az első indok, amit egy kedves történettel szemléltetett. Év elején ugyanis Ausztráliában járt, szintén előadást tartani, amikor a koalák és a kenguruk között arra gondolt, mindenféle gondolkodás nélkül ottmaradna három hónapot, pihenni.

A másik indok lényege: vagy jól, vagy sehogy. 18 éve, a kezdetekkor néhány hittanórája mellett kapott helyet „A KEDD”. „A keddre vittem oda mindent. Semmi más nem volt, hanem volt a kedd és a kedd, és egy héten keresztül a kedd, a kedd.” Ezzel szemben most egy év alatt nagyjából 230-240 előadást tart.

hirdetés

„És hát ezt nem bírom már jól csinálni. Egyszerűen nem tudom jól csinálni. Az lett a benyomásom, és most már több éve küzdök ezzel, hogy ez már nem olyan jó. És ez teljesen ellentmond az énképemnek. […] Vagy jól, vagy sehogy. Egyszerűen muszáj jól csinálni. Utálok valamit nem jól csinálni.”

Utoljára a Bibliából ismert történetre utalt, ahol a 99 igaz és 1 eltévedt bárányról beszél Jézus. Pál Feri arc poeticája is erre épül. Szeretne oda menni, ahol az eltévedt bárányok vannak. Ugyanakkor úgy érzi, a keddi alkalmak nézői, hallgatói már az igazak közé tartoznak, jó helyen vannak.

A bejelentés végén, mintegy vigasztalásként jelezte, több új tervük is van. Többek között egy You Tube-csatorna elindítása, ahova igényes felvételeket, megvágott anyagokat szeretnének feltenni tematikus rendben.

Kép és forrás: Pálferi – Élő közvetítés 2018.04.03.

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás