2018. 03. 25.

#csakegygondolat – Bibliával az utcán

Mindannyiunkhoz máshogy szól Isten, és mindannyian máshogy érezzük a kéztetést Isten iránti szeretetünk és hálánk kifejezésére. De vannak, akik nem veszik észre az Ő szeretét, viszont nem szabad engednünk, hogy ez minket gátoljon hitünk kifejezésében.

Éppen kosarazni indultam, amikor éreztem, hogy Isten szólított, ezért kezembe vettem a Szentírást és így mentem a sportpálya felé. Jézus szenvedéstörténetét olvastam, a keresztútnál tartottam, amikor két srác nagyot nevetett, ahogy meglátott. Egyáltalán nem értettem mit akartak, míg meg nem hallottam a párbeszédüket: „Látod mit olvas, Bibliát”. Sok embernek vicces az, ha valaki Bibliát olvas. Ateistákkal találkoztam már, de ez valahogy más volt. Folytattam az olvasást: „Atyám bocsáss meg nekik, mert nem tudják mit tesznek.” (Lk. 23,34.) Hátranéztem, és rögtön más járt a fejemben. Vajon milyen rossz lehet nekik Isten nélkül? Ők nem hallják meg Isten üzenetét, nem olvassák a Szentírást. Nevetnek, hiszen könnyebb ítélni mint elfogadni a Mindenhatót.

Arra buzdítalak titeket, hogy merjétek felvállalni hiteteket, és imádkozzatok azokért, akik nem hisznek az Úrban, hogy majd egykor velük együtt alkossuk Krisztus követőinek a közösségét!

hirdetés

 

Szeghő Balázs

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

#csakegygondolat Szeghő Balázs
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás