2018. 03. 14.

A legjobb kampánybeszéd – Isten mellett

A Sola Rádió vasárnap közvetítette Mészáros Kálmán kispesti baptista lelkipásztor istentiszteletét, benne pedig tüzes hangvételű igehirdetését. Sajnos nincs lehetőségünk az egész beszédet leírni, azonban egy részletet szemlézünk belőle.

“Beszéljünk a magyar népről: a nemzetről, amelynek Isten ezer éve adott hazát, itt a Kárpát-medencében.  Hányszor és hányféleképpen próbált Isten bennünket magához emelni? Amikor ki akart emelni minket, amikor erkölcsi magaslatokat mutatott be, amikor evangélistákat küldött: Szent Istvántól kezdve egészen napjainkig.

[…]

hirdetés

Olyan jó lenne, ha az evangéliumnak a zászlaját ragadnánk a kezünkbe, és ezzel tündökölnénk ki más nemzetek közül: hogy a békesség evangéliumának hirdetését választjuk. Egy olyan lelkileg felébredt nép, amely nem csak lázadni és panaszkodni tud,  amelyik nemcsak egymást besározni tudja. Amelyik nemcsak egymásról terjeszti a legrosszabb híreket – akár igaz, akár nem. Mikor lesz már végre az örömhír, az evangélium az utcákon hirdetve?  Amikor házról-házra az evangélium üzenete járja át a lépcsőházakat, a lakásokat és annak lakóit.

Mikor vesszük észre, hogy nem csak nagy szavakra van szükség, nemcsak politikai választásokra van szükség, hanem Krisztus melletti döntésre van szüksége minden embernek? […] Ma még igent mondhatsz, ma még azt mondhatod, hogy “igen, ez egy forradalmi tett”. Igen, az evangélium örömhírét akarom adni ennek az elkeseredett népnek. Mondjatok igent Krisztus hívásának!”

Külön köszönet a Sola Rádió munkatársainak, amiért rendelkezésünkre bocsátották a hangfelvételt!

Fotó: picturesmania.com

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás