2018. 03. 06.

Ámulva csodálták Csaba testvér ajándékát az iraki gyerekek

Ünnepélyesen megnyitották azt az iskolát az iraki Erbilben, amelyet a magyar állam támogatásából építettek: az eseményen készült fotók tanúsága szerint a gyerekekhez eljutott az a különleges ajándék is, amelyet Csaba testvér küldött nekik a 777 OFFLINE szeptemberi eseményén.

Böjte Csaba testvér tavaly szeptemberben a 777 OFFLINE eseményén jelentette be, hogy a csíksomlyói Szűzanyát ábrázoló szobrot ajándékoz az iraki Erbilben épülő iskola számára. A ferences szerzetes által létrehozott gyermekotthon lakói alá is írták a szobor hátulját, ezzel még személyesebbe téve az ajándékot.  Csaba testvér, Siklósi Beatrixnak, az MTVA nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek főszerkesztőjére bízta a mű eljuttatását.

 

Csaba testvér meghatódva – a beszéde egy részénél elcsukló hangon – mesélte el a szobor elkészítésének ötletét, amelyben hatalmas szerepet vállaltak “gyermekei” – a videó pontosan innen indul:

hirdetés

A szobor az ígéret szerint meg is érkezett az iraki városba, – amelynek érseke Bashar Warda szintén volt a 777 OFFLINE vendége korábban – a magyar pénzből létrehozott iskolát pedig a tegnapi nap folyamán avatták fel prominens személyek jelenlétében. Ennél is fontosabb azonban számunkra, hogy ezen az ünnepségen ott volt a már említett szobor is, a gyerekek pedig jól láthatóan érdeklődve nézegették.  A fényképet az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár, Azbej Tristan publikálta közösségi oldalán:

UPDATE: Heltai Péter utazó nagykövet, csapatunk korábbi tagja is megosztott egy fényképet a szoborról és a gyermekekről.

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás