2018. 02. 27.

7 szuper gondolat a Révész-házaspártól

A hétfő esti OFFLINE-on Révész Szilvia és Lajos beszéltek teltház előtt a szerelemről, házasságról, szexualitásról és ezek szükségleteiről, örömeiről és kudarcairól. Az ő gondolataikból szemezgettünk.

1. Nagyon fontos, hogy olyan önértékeléssel vagy önismerettel érkezzünk a házasságba, ami jó alap ahhoz, hogy ne a társunktól várjuk, hogy betöltse az érzelmi hiányainkat.

2. A házasságot ápolni, kapcsolatokkal vagy önmagunkkal foglalkozni nemcsak akkor kell, ha egy krízis van az életünkben, hanem ha szeretnénk azt elkerülni. A házasság olyan, mint egy élő organizmus, azzal foglalkozni kell, ápolni kell, nemcsak akkor ha nehézségek vannak, hanem preventív módon.

hirdetés

3. Röviden és őszintén: nem kötelező a házasság előtti tisztaságot megtartani. De ha okos vagy és bölcs, akkor megnézed, hogy mitől működik egy jó házasság és megpróbálsz a legtöbb területen ehhez igazodni. Érdemes ehhez minél jobban megismerni a házasság szerzőjét.

4. A férfiak inkább kikapcsolódni szeretnek dolgokból, a nők inkább bekapcsolódni szeretnének.

5. Ha az az ember, akivel összekötötted az életedet, az a legjobb barátod, a legbensőségesebb társad, akkor teljesen mindegy, hogy a Góbi-sivatagban dobnak ki vagy New York Cityben élsz, vagy a társadalomnak melyik szintjén állsz, milyen körülmények között. Akkor tudsz boldog és megelégedett ember lenni. És Isten ezt szánta a házasságban.

6. Nem azért működik a házasságunk, mert mi olyan különlegesek lennénk, hanem azért mert elhittük Istennek, hogy vele együtt tud ez a dolog működni. Hiszem, hogy ugyanígy mindenki, aki behívja Őt is ebbe a kapcsolatba és hittel indul, az Ő tanácsai alapján, az átélheti azt, ami egy életre szóló kaland.

7. Bármilyen krízis jön a házasságban fontos, hogy megértsük, hogy nem ellenségei vagyunk egymásnak és nem versenytársai, hanem szövetséges társai.

 

A teljes beszélgetést itt tudjátok megnézni:

777 OFFLINE
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás