2018. 02. 12.

Megkezdődött a Házasság Hete

Február 11-én, vasárnap megkezdődött a Házasság Hete idei rendezvénysorozata, melynek keretében országszerte több száz eseményre várják az érdeklődőket. A cél: középpontba állítani a házasság intézményét és annak felbecsülhetetlen értékeit. 

Február 11-én megkezdődött a 2018-as Házasság Hete rendezvénysorozat, melynek keretében a központi programokon túl országszerte több száz eseményre kerül sor civil szervezetek, önkormányzatok, egyházközségek, mozgalmak szervezésében. A közel két évtizede Angliából indult kezdeményezés minden esztendőben egy héten keresztül igyekszik ráirányítani a közvélemény figyelmét a házasság és a család fontosságára. Hazánkban immáron tíz éve kerül megrendezésre a programsorozat, melynek védnöke Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége. 

A Házasság Hete olyan széles körű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét. Nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. 

A Family Magazin idén is különszámmal készült a programokra. A programsorozat arcai az idei évben Zámbori Soma színművész és felesége, dr. Fazekas Rita mediátor, mottója pedig “éltető sodrásban”. 

A központi programok sorában hétfőn a budapesti Aranytíz Kultúrházban házassági kvízjátékot rendeznek, kedden az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán tartanak beszélgető estet.

hirdetés

Szerdán a Deák téri evangélikus templomban áldással egybekötött zenés istentisztelet lesz a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Laudate kórusának közreműködésével, csütörtökön pedig a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervezésében a Magyar Tudományos Akadémián tartanak konferenciát Család és karrier? címmel.

Pénteken Süveges Gergő, a Kossuth rádió szerkesztő-műsorvezetője vezetésével filmvetítéssel egybekötött beszélgetés lesz a házasság hete idei arcaival, Zámbori Soma színművésszel és feleségével, Fazekas Rita mediátorral.

A programsorozatot lezáró szentmisét a Budapesti Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban Bíró László tábori püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családbizottságának elnöke mutatja be.

Forrás: hazassaghete.hu, MTI

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás