2018. 02. 05.

Ilyen a házszentelés egy tűzoltóparancsnokságon

Megható jelenetnek lehettek tanúi azok, akik részt vettek a Kaposvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság épületének felszentelésén. Ez az alkalom emlékeztetett mindenkit arra, hogy a tűzoltók saját életük kockáztatása közben sincsenek egyedül.

Varga László megyéspüspök február 2-án megszentelte a Kaposvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság épületét – írja a Kaposvári Egyházmegye honlapja. A főpásztort köszöntő Wéber Antal tűzoltó dandártábornok kiemelte:

„Ezzel a házszenteléssel megerősítjük, hogy Jézus a mi lakásunkban is jelen van, vigyáz ránk.”

 

A főpásztor áldásával mi is megemlékezhetünk azokról, akik az életüket kockáztatják embertársaikért:

hirdetés

„Urunk és Istenünk, hálát adunk Neked, hogy vannak embertársaink, akik akár életük kockáztatásával is készek segíteni bajbajutott embertársainkon. Ezek közé tartoznak a tűzoltók és a katasztrófavédelem munkatársai. Kérünk, áldd meg ezt az épületet, lakjanak itt a békesség és az egység angyalai. Áldd meg Istenünk a katasztrófavédelem minden dolgozóját, akik önfeláldozó szolgálatukkal védenek bennünket és értékeinket. Áldd meg családtagjaikat és szeretteiket. Szent Kristóf közbenjárására óvjon meg benneteket minden bajtól a mi Urunk Istenünk, akkor is, amikor katasztrófa esetén végzitek munkátokat, vagy mikor kiképzésen, készenléti állapotban vagytok. Áldjon meg benneteket és munkahelyeteket a mindenható Isten, az Atya, a Fiú és a Szentélek.” – hangzottak az áldás szavai.

 

 

 

Forrás:  kaposvar.egyhazmegye.hu

Kép: pexels.com

 

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás