2018. 02. 05.

A genovai katedrális 800 éves szobrát tette tönkre egy szelfiző

Felbecsülhetetlen kárt tett egy fiatalember a genovai San Lorenzo katedrális domborzatán: éjszaka felmászott egy szelfi kedvéért a szobrokhoz, ám a 800 éves remekműbe kapaszkodva letörte az egyik szobor fejét és kezét.

Továbbra sem találja a genovai rendőrség azt a fiatalembert, aki éjszaka közepén felmászott a San Lorenzo katedrális domborzatára, hogy egy szelfit készítsen. A mutatvány igencsak szerencsétlenre sikeredett, mivel az 1225-ben készült szoborcsoport egyik elemének letörte a fejét és a karját:

Az 1110-ben elkezdett, 1118-ban felszentelt, de teljesen csak a 17. században befejezett, így a romántól a gótikustól keresztül a reneszánszig több építészeti stílust felvonultató genovai katedrális a város fő egyházi épülete. A fekete-fehér, csíkos homlokzattal rendelkező katedrálist a II. Világháború idején, 1941. február 9.-én bombatámadás érte a brit HMS Malaya hadihajóról, azonban a lövedék szerencsére nem robbant fel, és ma is megtekinthető a templomban kiállítva. A legtöbbször csendes, békés templom, kevés turistával, más, felkapott olasz városokban lévő szép templomoktól eltérően – írja az utazas-nyaralas.info.

Így néz ki a katedrális éjszaka, ebben az épületben sikerült kárt okozni egy szelfi kedvéért:


Fotó: Pinterest,  Bild

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás