2018. 01. 31.

“A világtörténelem legnagyobb filmje lesz a Passió folytatása” – Jim Caviezel

Mel Gibson és Jim Caviezel is külön-külön megerősítette a régóta hallható pletykát, miszerint  a Passió című filmnek lesz folytatása.  Az alkotás címe “A feltámadás” lesz, ezzel meg is válaszolva a kérdést, hogy miről fog majd szólni.

Több médium is az év mozifilmes bejelentéseként, szenzációként hozta le a hírt, amelyről régóta lehetett hallani: hamarosan elkészül a Passió című film folytatása, melynek címe A feltámadás lesz.  Egyelőre sok a titok, azonban az biztosnak tűnik, hogy ebben a filmben is Jim Caviezel alakítja Jézust: a színésznél aligha lehetne alkalmasabb embert találni a szerepre.

“A világtörténelem legnagyobb filmje van születőben. Sok mindent nem mondhatok el, mert sokkolnám vele a közönséget. Óriási mozi lesz, az biztos, Mel sajátos megközelítése miatt” – nyilatkozta Jim Caviezel.

Mel Gibson rendező fontosnak tartotta leszögezni, hogy nem a Passió 2-ről van szó, nem véletlen, hogy nem is ezt a címet tervezik adni az alkotásnak:

hirdetés

“Ez nem szimplán a Passió 2 lesz, hanem a Feltámadás. Komoly téma, aminek nem lehet csak úgy nekiugrani, és filmnyelvre ültetni. A történet ismert, akár most is elolvashatod. De inkább a mélyebb összefüggéseken, jelentéstartalmakon van a lényeg. Randall Wallace is erre fog koncentrálni, aki nem csak hogy remek író, de rendezőnek is kiváló” – nyilatkozta még 2016-ban Mel Gibson.

Érdekesség, hogy Hodász András atya, a Deus ex Cinema egyik adásában kitért a Passióra, egyetlen mondat erejéig: a 777 bloggere és vloggere szerint a filmben több teológiai tévedés is található, ezeket egy húsvét körüli adásban fogja részletesen kifejteni. Az azonban elvitathatatlan, hogy Mel Gibson nagy hatású alkotása hívőket és nem hívőket egyaránt megérintett, Jim Caviezel alakítása pedig sokáig emlékezetes marad. A film forgatásán több hihetetlen dolog is történt, az egyik ezek közül a Barabást alakító színész megtérése:

„Megrendítő volt!” – Így tért meg a Passió Barabása!

A film forgatásáról Jim Caviezel mesélt egy emlékezetes videóban: a magyar felirattal ellátott tanúságtételt 152 ezren nézték meg idáig!

Jim Caviezel: “Az Úr engedte, hogy érezzem egy kis részét annak, amin ő ment keresztül”

Forrás: Port, 24.hu

Fotó: Youtube

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás