2018. 01. 23.

140 rab kap Bibliát és rózsafüzért

Második alkalommal bonyolított le nagy sikerű adománygyűjtést a börtöncursillokat szervező titkárság, amely célul tűzte ki, hogy minél több fogvatartottal ismertesse meg Krisztus szeretetét, az örömhírt.

A Bötöncursillós Titkárság, amely a cursillo mozgalom egyik meghatározó szereplője, s amely célul tűzte ki, hogy minél több fogvatartottal ismertesse meg az örömhírt, immár második alkalommal szervezett jótékonysági gyűjtés elítéltek számára. A korábbi sikeren felbuzdulva (amelyről mi is beszámoltunk) a szervezők célja az volt, hogy minél több rabhoz juttathassanak el Bibliát és rózsafüzért, mert, mint mondják: “a fogvatartottak kemény szabályok szerint élnek a börtönökben, a ‘szabadságvesztett állapot’-ban vannak. Nekik talán az a legnagyobb segítség, ha a belső szabadság felé tudjuk Őket vezetni, hiszen ‘Ahol az Úr Lelke, ott a szabadság’.” Az advent idején útjára indított akció keretében mintegy 406.000 forint adomány gyűlt össze a célra, amelyből a szervezők 140 fogvatartottat tudnak megajándékozni Szentírással és rózsafüzérrel, az Istenhez való közeledésre, imára sarkallva őket. 

hirdetés

Európában elsőként Magyarországon, Sátoraljaújhelyen került megrendezésre cursillo-s komplex evangelizációs módszer fogvatartottak számára 2014. novemberében, azóta 17 börtöncursillót tartottak az ország különböző börtöneiben, melyen 300 fő vett részt.

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás