2017. 12. 12.

A bűnbánat ünnepe – húsz pap fog gyóntatni a Lehel téren!

Húsz pap fog egy helyen gyóntatni december 20-án, Budapesten!

Remek kezdeményezéssel próbálják rávenni az embereket arra, hogy a karácsony ne csak az ajándékozásról, hanem egy valódi lelki megújulásról szóljon: a Lehel téri templomban a Szentestét megelőző szerdán nem kevesebb mint húsz (!) pap fog gyóntatni. Mindeközben szentségimádást is tartanak a templomban imaközösségek vezetésével, így egy nagyon különleges eseményről van szó.

hirdetés

A projekt ANGYAL név alatt fut (Adventi és Nagyböjti Gyónási Alkalom). Az első ANGYAL tavaly adventben került megrendezésre, amikor 6 pap 4 órán keresztül gyóntatott kb. 150 fiatalt. Az ezt követő alkalommal, idén nagyböjtben 14 atya jött el, és állt rendelkezésre a bűnbánat szentségének kiszolgáltatásával. Az este során – mely a tervezett 22 óra helyett 23.30 órakor fejeződött be – több mint 250 fiatal gyónt. Sokan voltak, akik lelki beszélgetést is kértek, illetve több olyan fiatal is eljött, akik legutóbb épp az adventi ANGYAL-on gyóntak utoljára.

Ha még nem végezted el a karácsonyi szentgyónásodat, esetleg nincs ötleted, hol gyónj – ez a hír neked szól! Már most írd fel naptáradba: december 20, szerda este 18 óra, Lehel tér!

Borítókép: Clergy and members of the catholic church inside a confession tent, before Pope Benedict XVI celebrated a Mass at Nationals Park in Washington. Photo by Brooks Kraft/Corbis
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás