2017. 12. 06.

Sikerült! A 777 kezdeményezésére parkot neveznek el Placid atyáról!

A Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag támogatta a 777 kezdeményezését, mely szerint Placid atyáról nevezzenek el parkot Újbudán!

A 777  – és Benesóczky László – tavasszal nyújtotta be kérelmét az Újbudai Önkormányzathoz, hogy nevezzenek el közterületet Placid atyáról, a kérelem benyújtásakor Martí Zoltán főszerkesztő így fogalmazott:

“Placid atya és Újbuda története teljesen összefonódott az elmúlt évtizedekben, így gondolom mindannyian egyetértünk abban, hogy az általa képviselt értékek és fantasztikus emberi tulajdonságai miatt mindenképpen megilleti őt az elismerés, hogy az általa annyira szeretett XI. kerületben közterület viselje büszkén a nevét.” 

hirdetés

A kerület képviselő-testülete teljes mellszélességgel támogatta a 777 kezdeményezését, amelyről ma döntött a Fővárosi Közgyűlés is.

Budapest vezetése szintén egyhangúlag az ügy mellé állt, így most már hivatalosan is kijelenthető, hogy önkéntes csapatunk törekvése sikerrel járt: parkot neveznek el Olofsson Placid atyáról!

A helyszínt a XI. kerületi önkormányzat döntötte el, a Feneketlen-tó körüli terület Villányi út felőli részét fogják a jövőben Placid-atya parknak nevezni!

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás