2017. 11. 25.

Hatalmas tömeg imádkozott a Kárpát-medencében az Oltáriszentség előtt

Majdnem 18 ezer (!) ember vett részt egy időben Szentségimádáson szerte a Kárpát-medencében: habár a 20 ezres regisztrációs cél nem sikerült, így is hatalmas létszámról van szó.

Egyórás szentségimádásra hívunk Krisztus Király főünnepének előestéjén a 2020-as 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve – szólt a meghívás. A résztvevőket arra kérték, hogy regisztráljanak interneten, 17880 ember tette meg, így ennyien egészen biztosan imádkoztak Pozsonytól Budapesten át Szabadkán keresztül egészen Csíksomlyóig.

hirdetés

A térképen jól látszik, hogy Budapesten és környékén vettek részt a legtöbben a kezdeményezésben, de az egész Kárpát-medencék ellepték a sárga pöttyök. Érdekesség, hogy a legtöbben – 209-en – Veresegyházán gyűltek össze egy helyszínen, míg Budapesten a Bosnyák téri templomból regisztráltak a legtöbben. Olvasóink közlése szerint azonban a regisztrált létszámnál majdnem kétszer annyian voltak ezen a helyszínen, illetve többen jelezték, hogy nem regisztrálva vettek részt a Szentségimádáson más templomokban is, így a 18 ezres létszám egészen biztosan csak alulbecsült adat.

UPDATE: érkeznek az olvasói üzenetek, ezekből szemlézünk:

  • Adán (Vajdaság) 25 ember regisztrált, 50-en voltak jelen
  • Bosnyák tér: 187 regisztráció, becslések szerint 3-400 imádkozó
  • Jánosháza: nem volt regisztráció, kétszázan gyűltek össze

Ha Te is részt vettél bármelyik helyszínen Szentségimádáson, várjuk beszámolódat, lelki élményedet akár privát üzenetben, akár kommentben!

Hírek
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Böjte Ildikó 2017. 11. 29. 01:10

    Csíksomlyón vettem részt, (regisztráltam is) Urbán Erik atya
    vezetésével, nagyon felemelő, meghitt esemény volt számomra és a jelenlevők számára, lehetőséget nyújtott az elmélyülésre, Krisztus Királlyal való találkozásra.
    Hálás vagyok, hogy ott lehettem.
    http://csiksomlyo.ro/