2017. 11. 23.

Újra boldog karácsonyt fog kívánni az amerikai elnök

Évek óta a „Boldog ünnepeket!” jókívánság hangzik el az Egyesült Államok elnökének karácsonyi beszédében, ezzel fog szakítani Donald Trump, az ország tavaly megválasztott vezetője.

Donald Trump már a tavalyi választási kampányban megígérte, hogy idén a karácsonyt karácsonynak és nem ünnepnek nevezik majd, és ismét a hagyományos boldog karácsonyt jókívánság hangzik el a boldog ünnepet helyett.

Az elnök meggyőződése szerint ugyanis a karácsony kifejezés kiiktatásával megfosztják az ünnepet a keresztény tartalmától.

    „Ez nem történhet meg többé” – idézte Donald Trumpot az ABC televízió híradója. A műsor emlékeztetett rá: Trump már tavaly márciusban, egy floridai sajtótájékoztatón hangoztatta, hogy

„ismét boldog karácsonyt fogunk kívánni egymásnak,

ezt ma már nem mondják, még az áruházakban sem ezt a jókívánságot írják ki, de mi majd ismét bevezetjük”.

Az utóbbi években szinte már eltűnt a karácsony – Krisztus eljövetelének ünnepe – valódi jelentése és üzenete. Talán mi magunk sem gondolunk rá miközben egyik bevásárlóközpontból rohanunk a másikba vagy épp az adventi vásár tömegén próbáljuk átverekedni magunkat. A következő hetekben álljunk meg néha egy percre és gondoljunk bele, hogy

Isten emberként küldte el hozzánk egyszülött fiát, aki megváltotta a világot.

 

 

Forrás: MTI

 

 

Advent Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás