2017. 11. 15.

Szenzációs módon válaszoltak amerikai fiatalok az ateisták tiltására

Nem mindennapi történet látott napvilágot az Egyesült Államokból: egy középiskolai amerikaifutball-csapat edzőjének megtiltatta egy ateista szervezet, hogy közösen imádkozzon a mérkőzések előtt a játékosaival. A szurkolók és a fiatalok csattanós választ adtak a történtekre: az edző nem, de az egész közönség együtt imádkozott a csapattal.

A Mandiner által közölt írás szerint a Szabadságot a Vallástól ateista csoport kiszúrta, hogy egy georgiai középiskola futballcsapatának edzője, John Small a játékosokkal együtt imádkozik a mérkőzések kezdete előtt. Rögtön fontosnak tartották, hogy levélben értesítsék az érintett tankerületet, arra hivatkozva, hogy alkotmányellenes a cselekedet.

hirdetés

A tankerület igazat adott a panasznak és megtiltotta John Smallnak az imát, mondván hogy az edző nem teheti össze a kezét, nem térdelhet le és nem tehet semmilyen mozdulatot, amely a diákok vallási gyakorlásához kötődik.

A diákok és a szülők felháborodtak a döntés nyomán, védelmükbe vették az edzőt már a nyilatkozataikkal is. De nemcsak ilyen módon adtak frappáns választ, hanem hitükről is tanúságot tettek, hiszen a tiltást követő első mérkőzést megelőzően immáron nemcsak a játékosok imádkoztak együtt, hanem az egész közönség!

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás