2017. 10. 25.

Padre Nostro: indul az imaműsor Ferenc pápával

„Padre nostro”-nak, azaz Miatyánknak hívják a „Tv 2000” olasz tv -csatornán a napokban induló, majd heti rendszerességgel jelentkező talkshow-t, amelyben a keresztény világ központi imádságát járják körbe, nem is akárkivel. Maga Ferenc pápa osztja meg gondolait egy olasz teológussal és börtönlelkészzel, Marco Pozza-val készített interjú keretében Jézus üzenetéről, a pápai küldetéséről, valamint a mai kor emberének aggodalmairól és reményeiről. Ferenc pápa szavai állnak majd a műsor középpontjában, amelyben a Miatyánkból kiindulva a hittel, kétségekkel, bűnnel és reménnyel kapcsolatos kérdésekre igyekeznek választ adni, ahogyan a Vatikán Rádió pénteki tudósításából kiderül.

A Miatyánk a pápával folytatott beszélgetések során az emberi létet érintő fontos kérdések kiinduló pontja lett, mondta Pozza atya. A pápával folytatott beszélgetése egy, a vatikáni Kommunikációs Titkárság közreműködésével készített nyolc részes műsorsorozat keretében, október 25-től kezdődően kerül bemutatásra. Ferenc pápának a Miatyánk olyan központi fogalmaihoz mint az „Atya”, „Név”, „Ország”, „Akarat”, „Kenyér”, „Bűn”, „Kísértés” és „Gonosz” fűződő gondolatai és elmélkedései képezik az egyes epizódok magját.

„Azt mondjuk keresztények vagyuk és hiszünk a mi Atyánkban, ugyanakkor olyan emberként éljük életünket, akik sem Istenben, sem pedig a többi emberben nem hisznek. Vétkezünk, a szívekben szeretet helyett gyűlölet lakozik és viszályok, háborúk jellemzik korunkat” kezdi gondolatait Ferenc pápa és kérdezi:

hirdetés

„Vajon Isten nevében cselekszenek azok az emberek, akik gyilkosokat fizetnek le, hogy megszabaduljanak ellenségeiktől? Vagy azok, akik nem gondoskodnak saját gyermekeikről? Nem, számukra nem szent Isten neve.”

A LEV vatikáni könyvkiadó az olasz Rizzoli kiadóval együttműködésben, könyv formájában is megjelenteti a pápai interjúkat. A frankfurti könyvvásáron előzőleg bemutatott publikáció 2017. november 23-án jelenik meg Olaszországban. A közeljövőben angol, francia és előre láthatólag spanyol nyelven is kiadják.

Forrás: www.kath.net

Fordította: D.R.

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás