2017. 10. 18.

Óriási missziós ötlet: befogadja a metrókáosz “menekültjeit” a Lehel téri templom

A novemberben megkezdődő budapesti metrófelújítás első üteme alatt éppen a Lehel téren szállnak majd át az utasok az északi szakasz pótlóbusszairól a metrószerelvényekre, így előre látható, milyen tömeg – és általában mennyi idegeskedés – jelenik meg a téren. Az ikonikus templom közössége pedig lépett egy okosat.

Dr. Monostori László plébániai kormányzó ugyanis bejelentette: a metrófelújítás ezen szakaszában, amikor jelentősen megnő a tömeg a Lehel téren, hétköznap is folyamatosan nyitva lesz a templom. Az atya arról beszélt: bárki betérhet majd az épületbe, mindenkit szívesen látnak, akár imádkozni érkezik, akár egy kis csendre vágyik, akár csak szívesen leülne pár percre.

Az utasközönségnek tett kedves gesztusként kiemelte, hogy rossz időjárási körülmények és esetleges üzemzavar idején is nyitva lesz a templom, ezzel próbálják megkönnyíteni a budapestiek helyzetét – márpedig az szinte borítékolható, hogy a felújítás alaposan próbára teszi majd az M3 metróvonal északi szakaszát napi rendszerességgel használó utasok türelmét.

hirdetés

Mindenkit várunk. Tényleg mindenkit

 – nyilatkozta Monostori László, aki a templomban ritkábban megfordulókat is megnyugtatta, jelezve: a belépés természetesen teljesen ingyenes lesz.

Ha eleged lesz a metrófelújításból, ne feledkezz meg róla, hogy a Lehel téri templomban átszállás közben szívesen látnak!

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás