2017. 10. 18.

Nem igaz, hogy haldoklik XVI. Benedek

Villámgyorsan terjed a közösségi médiában a hír, miszerint XVI. Benedek emeritus pápa állapota ijesztő mértékben romlik és már misézni sem tud. Az információt pont az az érsek cáfolja határozottan, akinek a nevében íródott a hamis tényeken alapuló írás.

“XVI Benedek “olyan mint egy gyertya amelyik lassan békésen halványul. Ő csendesen, Istennel, magával és a világgal megbékélve van. Nem tud járni segítség nélkül és már nem tud szentmisét mondani.” Ez az információ terjed a Facebookon az áprilisban 90. születésnapját ünneplő emeritus pápáról, ám szerencsére úgy tűnik, hogy ennek semmilyen valóságalapja nincs.  A szomorú mondatokat állítólag Georg Ganswein érsek, XVI. Benedek pápa magántitkára nyilatkozta, ám ő ezt egy közleményben határozottan cáfolta.

hirdetés

A képen Georg Ganswein és XVI. Benedek Pápa

“Hamis és rosszindulatú állítás! Szeretném tudni, hogy ki a szerzője ennek az írásnak”

fakadt ki Joseph Ratzinger legközelebbi munkatársa.

“Rengeteg aggódó üzenetet kaptam az elmúlt két napban, az emberek elszomorodtak és megijedtek a hamis üzenetet olvasva. Múlt héten látogatta meg Benedek pápát testvére, mindketten jól érezték magukat.”

Úgy tűnik tehát, hogy minden híreszteléssel ellentétben korához képest jó egészségi állapotnak örvend a még most is népszerű XVI. Benedek emeritus pápa.

Fotó: Windsor Star

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás