2017. 10. 12.

Ingyen vacsorával várja a rászorulókat Novak Djokovics

Van az a pillanat, amikor az embernek annyi pénze van, hogy már nem tud mit kezdeni vele. Viszont vannak olyan emberek, akik ennek ellenére is megtalálják, hogy költsék hasznos dolgokra is a millióikat. Novak Djokovics, 12-szeres Grand Slam-győztes teniszező teljesítményével már bebizonyította a pályán, hogy példakép, most pedig szokatlan üzleti fogásával teszi ugyanezt.

A szerb világklasszis harmadik éttermét nyitotta meg, ahol a normálistól eltérő üzleti tervvel rukkolt elő. Ugyanis nem elsősorban a profit a lényeg számára, hiszen Djokovics ingyen étellel várja a rászorulókat. A kiváló sportoló elmondta, hogy számára a pénz nem fontos.

„Már annyit kerestem pályafutásom során, hogy egész Szerbiát meg tudnám etetni. Úgy gondolom, ezek után megérdemlik, hogy visszaadjak valamit” – árulta el a szerb teniszező.

hirdetés

Az még nem ismert, hogy az étterembe érkezőknek be kell-e bizonyítaniuk, hogy rászorulók-e, illetve ha igen, miként kell ezt megtenniük, de ettől függetlenül a gesztus önmagáért beszél.

„A családom miatt mindig szerettem az ételeket, mert szüleimnek is volt gyerekkoromban étterme. Úgyhogy az étel a szenvedélyemmé vált. Az életben tapasztalható dolgok közül az étkezések változtattak meg a legjobban. Az éttermek nyitásával szerettem volna megosztani ezt a hatást a világgal. Sportolóként ugyanis ezek határozták meg hogyan játszom a pályán, vagy miként gyógyulok a sérülésemből.”

Többször szóba kerül, hogy a sportolók sokszor indokolatlan mennyiségű pénzeket keresnek. Ezért is öröm látni, ha van olyan, aki vissza is ad belőle. Persze mondhatjuk azt, hogy neki könnyű, mert van miből, de inkább mondjuk most azt, hogy bravó Novak és reméljük, sokaknak jelent majd örömet a nála elfogyasztott étel!

Hortobágyi Tibor

(Mirror nyomán)
Fotó: Tennis Canada

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás