2017. 10. 03.

“A vallás nemcsak az időseké” – keresztény műsorban vállalt szerepet Caramel

Molnár Ferenc Caramel napjaink egyik legnépszerűbb énekese: a Fonogram-díjas sztár a reformáció 500. éve kapcsán megrendezett műveltségi vetélkedőn vett részt. A műsorról és a hitéről a Petőfi Live-nak nyilatkozott, ebből szemezgettünk.

Molnár Ferenc Caramel dalaiban nem nehéz felfedezni az Istenre, vagy a keresztény hagyományra való utalást: a még mindig csak 35 éves énekes legújabb albumának egyik dala például így szól:

“Ahogy a hetedik nap
Megpihen az időben
Én úgy álmodoztam
A mindig szebb jövőnkben”

hirdetés

 

Caramel számára nem szégyen, ha egy keresztény műsorban kell szerepet vállalnia és ezáltal tanúságot tennie a hitéről: a Re:formáció című, a közmédián október elsején bemutatott vetélkedőben szerepelt legutóbb. A produkció kapcsán a következő gondolatokat fogalmazta meg:

“A dalaimban is megjelennek az én meggyőződéseim, a hitbéli gondolataim is. Az elmúlt 12-13 évben természetesen az én hitem is változott és változik. Ahogy öregszem egyre kevésbé keresek bonyodalmakat, azokat a válaszokat tudom könnyebben befogadni, amelyek logikusak.

Aki gondolkodik az életével kapcsolatban, az egészen biztosan találkozott már a hittel, a vallással, már csak akkor is ha felteszi az ember a kérdést, hogy miért van itt, miért született meg, mi ez az egész? Vannak kérdéseink, így találkoztam én is a hittel. Ezekre a kérdésekre szeretnénk válaszokat kapni, van aki a tudományban szeretné megtalálni, míg mások inkább a hitben.

A vallás nemcsak az idősebb generációé, hanem a miénk is és a fiataloké is. Kell ahhoz bátorság, hogy a fiatalok kiálljanak és beszéljenek a hitükről. Nagyon jó, hogy ebben a személytelen, hit nélküli világban vannak ilyen emberek.”

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás