2017. 09. 21.

Beszakadó templomtető nyomta agyon a keresztelendő kisbabát

Szörnyű földrengés érte Mexikót, a természeti katasztrófában 248 áldozatot követelt, közöttük volt egy kisbaba, akit éppen megkereszteltek.

A legfrissebb adatok szerint a mexikói földrengések következtében 248 ember veszítette életét, köztük többen a beomló templomok miatt. A természeti katasztrófa a Richter-skála szerint 7,1-es erősségű volt, Puebla állam érseke megerősítette, hogy a térségben 11 ember veszítette életét különböző templomokban.

Tragédia a keresztelőn

Mexikóvárosban egy katedrális külső homlokzatáról leesett egy szobor, valamint a kupolakereszt is. Atzala városban nyolc ember vesztette életét, amikor a kedd délutáni földrengés során keresztelőt tartottak egy 16. században épült templomban. A „La silla rota” nevű internetes oldal szerint a beomló templomtető agyonnyomta a keresztelendő, alig pár hónapos kislányt, annak édesanyát, a leendő keresztszülőket, valamit azok gyermekeit. Több száz helyi lakos segített a testek kiszabadításában és a késő estig tartó eltakarítási munkálatokban.

A mexikói püspöki konferencia részvétét fejezte ki a hét szövetségi államot érintő földrengés áldozatainak és együttérzésre, valamint imára buzdította az ország lakosait. Emberek ezrei fogtak össze, hogy segítsenek a mentésben, az élelmiszerellátásban, hogy bármilyen csekély hozzájárulással is, de támogassák a bajba jutottakat, hangzott el a püspöki konferencia elnökének, Jose Francisco Robles Ortega bíborsnak üzenetében.

Több egyházközség kérte a híveket, hogy segítsék a rászorulókat ívóvízzel, tartós élelmiszerekkel, gyógyszerekkel, ruhaneművel és tisztálkodási szerekkel. Puebla állam területén az összes szerdai szentmisét elhalasztották.

A földrengés epicentruma Morelos és Puebla államokban helyezkedett el, Axochiapan és Chiautla települések között. Emberek ezrei töltötték az éjszakát az utcákon, félve az erős utórengésektől.

A földrengés napján emlékeztek az 1985. szeptember 19.-i rendkívüli erejű földrengésre, amelynek következtében 10.000 ember vesztette életét. Mexikó kormányfője Miguel Angel Mancera kedd reggel még így nyilatkozott : „

A város napjainban sokkal felkészültebb és erősebb, megtanultuk a leckét. Az évforduló alkalmából a főváros több ezer lakosa vett részt földrengés szimulációs tréningen.

Forrás: http://www.kath.net/
Bese Gergő Péter és D.R.
Fotó: Vox

Hírek
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Benkő Mária 2017. 09. 22. 07:26

    A keresztelőn levők, már a Mennyországban vannak!