2017. 09. 09.

A 777 szerkesztője nyilatkozott a Lidl kereszt eltüntetéséről

A Magyar Távirati Iroda megszólaltatta oldalunk egyik szerkesztőjét, Bese Gergő atyát a Lidl áruházlánc lépésével kapcsolatban. 

Bese Gergő atyát annak apropóján kérdezte az MTI, hogy mécsesekkel tiltakoztak több magyarországi Lidl áruház előtt, amiért a bolthálózat Csehországban eltüntette az ortodox templomok keresztjeit Santorini látképéről a „görög hetet” hirdető szórólapjain.

hirdetés

A katolikus pap szerint ki kell állni a képek meghamisítása és az európai keresztény kultúra háttérbe szorítása ellen.  A kérdés az – fűzte hozzá -, hogy a társadalom milyen választ ad a keresztény kultúra „felhígítására” tett kísérletre.

Ugyanakkor a kereszt eltüntetésével Santorini egyik jól ismert tájképét is meghamisították, amire nem adhat magyarázatot a vallási és politikai semlegesség, amire a bolthálózat is hivatkozott.

A Lidl később elnézést kért és hangsúlyozta, hogy a jövőbeli reklám- és marketingkampányaiban figyelembe veszi az „aktuális tapasztalatokat”.

(Forrás: MTI)

Hírek
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Tom bácsi 2017. 09. 10. 14:59

    Legjobb tudomásom szerint nem „elnézést kért”, hanem „sajnálatát fejezte ki”, ami az én fogalmaim szerint nem ugyanaz. Továbbá ezt nem is apró hibának tekintem, amit „el lehet nézni”, ha szépen kérik, hanem bűnnek, amit nem elnézni, hanem MEGBOCSÁTANI szoktak, már amennyiben ezt a vétkes kellő alázattal kéri, és megbánásnak egyértelmű jelét, jeleit adja, teljesen egyértelműen kimutatja, hogy tudatában van tette helytelenségének, és mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ilyesmi többé ne forduljon elő. A „sajnálat kifejezése” és a BOCSÁNATKÉRÉS messze nem ugyanaz!

    Tetszik az ötlet, hogy mécsesekből kereszteket helyeznek el a Lidl üzletei előtt, de keveslem. A magam részéről kifejezetten bojkottálom ezt az áruházláncot, nem érdekel, hogy mennyivel kell messzebre gyalogolnom, hogy megvegyek ezt-azt, de ezekhez többé nem vagyok hajlandó betenni a lábam, amíg valóban, hitelesen, töredelmesen BOCSÁNATOT nem kérnek, és abból nem derül ki, hogy valóban felfogták, hogy mit tettek, és hogy ennek valójában mekkora súlya van. (Gyakorlatilag biztos vagyok benne, hogy ez sosem fog bekövetkezni.)