2017. 09. 07.

Bocsánatot kért a Lidl a keresztek eltüntetéséért

Akkora botrány lett a keresztek leretusálása miatt, hogy a gigantikus szupermarket bocsánatot kér. Egyelőre azonban a keresztek nem kerülnek vissza a csomagolásra.

Közleményt kényszerült kiadni a Lidl áruházlánc, miután eltüntették a kereszteket a görög Santorini Anastasis templomáról – számol be a hírről a Heti Válasz.  A sajnálatot kifejező közleményből azonban az is kiderül, hogy egyelőre nem teszik vissza a keresztény jelképeket a csomagolásokra, hanem újragondolják az egész dizájnt. Minden bizonnyal teljesen új kinézetet fog kapni a termék, ezzel elkerülve a kereszt eltüntetése miatti további magyarázkodást. Ha így történik, akkor az alapvető probléma ugyanúgy fennáll, hiszen az áruházlánc megijedt egy keresztény jelképtől, ezért inkább meghamisított egy fotót, majd pedig bocsánatkérően inkább teljesen más köntösbe helyezik a terméket.

hirdetés

„Sajnáljuk, ha Eridanous termékeink csomagolása bárkit megbántott. Megerősítjük, hogy a termék dizájnját haladéktalanul átgondoljuk. A termék csomagolásának legutóbbi felülvizsgálatakor hibát követtünk el, ezért most a kérdést kiemelt ügyként kezeljük” – írják.

Egyes kutatások szerint habár a kereszténység visszaszorulóban van az országban, de még így is a lakosság kétharmada vallja magát kereszténynek Németországban.

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás