2017. 09. 03.

Visszavonult egy argentin labdarúgó, hogy megmenthesse unokaöccsét

Alejandro Benítez, „Lulo”, az argentin Central Larroque játékosa lemondott labdarúgó karrierjéről, hogy májának egy részét beteg unokaöccsének ajánlhassa fel.

Milo, Lulo nővérének, Nataliának a gyermeke mindössze kilenc hónapos, és epevezeték-elzáródása volt. Kiderült, hogy ahhoz, hogy életben maradjon, transzplantációra lesz szükség. Donorként először a gyermek anyja, Natalia jött szóba, de sajnos mivel volt már egyszer egy szívműtétje, ezt a lehetőséget elvetették az orvosok. Lulo volt a következő a sorban.

A harminc éves csatár a Central Larroque klub történetének legnagyobb góllövője volt. Ahogy egy interjúban elmondta, gyors volt a döntése: „Amikor felvázolták előttem a képet, egy percig sem gondolkodtam. Tudtam, hogy ott kell hagynom a focit. De nem érdekelt. Sőt, sosem fogom megbánni, amit tettem.” És hozzáfűzte: „Nagyon összetartó család vagyunk, hárman vagyunk testvérek. Megmondtam nekik, hogy nem kérdés, én leszek a donor. Képzeljétek el a nővérem örömét, azt a boldogságot és megkönnyebbülést, hogy van kiút Milo számára.”

Milo egy tizenkét órás, Lulo pedig egy hétórás műtéten esett át. Ma már mindketten jól vannak.

A játékos a CNN-nek elmondta, hogyan élte meg a műtét utáni napokat:

hirdetés

„Az igazság az, hogy a műtét után öt nappal láthattam őt először. Amint sikerült magamtól kikelnem az ágyból, rögtön átmentem hozzá. Ez volt életem legmeghatóbb találkozása… Ahogy ott feküdt az inkubátorban, elkezdtem énekelni a kedvenc dalait, ő meg rám mosolygott… Meghatódtam, és könnyekre fakadtam.”

Nem elég, hogy Milo teljesen felépült, még egy nagy öröm érte a családot. Lulo édesapa lesz. Párjával év végére várják első gyermeküket.

 

Fordította: Hegedűs Anna

Forrás: as.com

 

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás