Tízezren a 777-ért kampány
Hírek

Visszavonult egy argentin labdarúgó, hogy megmenthesse unokaöccsét

Alejandro Benítez, „Lulo”, az argentin Central Larroque játékosa lemondott labdarúgó karrierjéről, hogy májának egy részét beteg unokaöccsének ajánlhassa fel.

Milo, Lulo nővérének, Nataliának a gyermeke mindössze kilenc hónapos, és epevezeték-elzáródása volt. Kiderült, hogy ahhoz, hogy életben maradjon, transzplantációra lesz szükség. Donorként először a gyermek anyja, Natalia jött szóba, de sajnos mivel volt már egyszer egy szívműtétje, ezt a lehetőséget elvetették az orvosok. Lulo volt a következő a sorban.

A harminc éves csatár a Central Larroque klub történetének legnagyobb góllövője volt. Ahogy egy interjúban elmondta, gyors volt a döntése: „Amikor felvázolták előttem a képet, egy percig sem gondolkodtam. Tudtam, hogy ott kell hagynom a focit. De nem érdekelt. Sőt, sosem fogom megbánni, amit tettem.” És hozzáfűzte: „Nagyon összetartó család vagyunk, hárman vagyunk testvérek. Megmondtam nekik, hogy nem kérdés, én leszek a donor. Képzeljétek el a nővérem örömét, azt a boldogságot és megkönnyebbülést, hogy van kiút Milo számára.”

Milo egy tizenkét órás, Lulo pedig egy hétórás műtéten esett át. Ma már mindketten jól vannak.

A játékos a CNN-nek elmondta, hogyan élte meg a műtét utáni napokat:

„Az igazság az, hogy a műtét után öt nappal láthattam őt először. Amint sikerült magamtól kikelnem az ágyból, rögtön átmentem hozzá. Ez volt életem legmeghatóbb találkozása… Ahogy ott feküdt az inkubátorban, elkezdtem énekelni a kedvenc dalait, ő meg rám mosolygott… Meghatódtam, és könnyekre fakadtam.”

Nem elég, hogy Milo teljesen felépült, még egy nagy öröm érte a családot. Lulo édesapa lesz. Párjával év végére várják első gyermeküket.

 

Fordította: Hegedűs Anna

Forrás: as.com

 

Még nem érkezett hozzászólás