2017. 08. 31.

“Abortuszt tanácsoltak az édesanyámnak” – Andrea Bocelli

Andrea Bocelli a világ egyik leghíresebb tenoristája: csodálatos hangjáért milliók rajonganak szerte a világban, Budapesten is többször lépett már színpadra hatalmas teltház előtt. Több mint 70 millió lemezt adott el idáig, ám ezúttal a családi értékekről és a hitéről mesél.

Milyen szerepe van a családnak életedben?

Szilárdan hiszek a család intézményében, és azokban az értékekben, amiket magában hordoz. A család a társadalom legfőbb alapja. Akik lebecsülik a családot, egyértelműen az ént állítják Isten helyére, és elfelejtenek mindent, amit gyermekkorukban a felnőttektől kaptak. Amikor nincsenek művészi kötelezettségeim, az időm eltöltésére nekem a legjobb, ha otthon, békében, a családommal lehetek.

hirdetés

Egyik alkalommal mesélte, hogy édesanyjának abortuszt ajánlottak fel…

Edi mama egy különleges asszony. Ő és édesapám, Sandro Bocelli, megtanítottak többek között erősnek lenni, bátornak, és kitartónak, hogy ne adjuk fel egykönnyen. Ez utóbbit ők maguk tanúsították, amikor az orvosok abortuszt tanácsoltak nekik a születendő gyermek súlyos kórtana miatt. Édesanyám elutasította ezt a meggondolatlan ajánlatot, és továbbra is várta születendő gyermekét. Apám végig mellette volt.

Ha nem tanúsítanak ekkora bátorságot és hitet, ma nem lennék itt, hogy elmeséljem.

Azért teszem közzé ezt a személyes történetet, hogy egy kis reménysugarat adjak azoknak az asszonyoknak, akik akármilyen okból is, de úgy érzik, hogy nincs elég bátorságuk, hogy megvédjék az életet, amit méhükben hordoznak.

El tudod képzelni életedet a családod, feleséged, gyerekeid nélkül?

Lehetetlennek tűnne úgy. Feleségem, Veronika, a társam, barátom, szeretőm, aki osztozik örömömben, bánatomban, és meleget, derűt sugározva egységet ad. A gyermekeim a legelsők számomra, előrébb vannak, mint akármelyik kötelezettségem, többek közt ők életem értelmei. A foglalkozásom ellenére mindig igyekszem a közelükben lenni, és tetteimmel értékeket átadni nekik.

Te is többször katolikusnak vallottad magad. Milyen szerepet kap a hit életedben?

Alapvető fontosságú. A hit az egy ajándék, és nagyon hálás vagyok, hogy megkaphattam.

Egy ajándék, amit napról napra igyekszek megőrizni és növelni.

Kicsoda neked Isten? Hogyan imádkozol?

Ő mindannyiunk Atyja, aki mindent tud, aki mindent megteremtett, akinek nincsen kezdete, és sosem lesz vége.

Az imádkozás számomra egyrészt a zene, ami egy különleges könyörgés, hiszen Szent Ágoston is megmondta, hogy aki énekel, kétszeresen imádkozik. Ezen kívül a mindennapi imát támogatom. Mint minden más tudomány, ez is erőfeszítést, kitartást, áldozatot kíván.

Ha fejlődni szeretnél a hitben, ki kell, hogy tarts az imádságban.

Milyen véleményen vagy Ferenc pápáról?

Ferenc pápa óriási, mivel a jólelkűségben nagy, és a nagyok között jólelkű. Ő maga is Isten ajándéka, és a remény nagy forrása a ma emberének.

Andrea Bocelli csodálatos előadásainak egyike az Ave Maria, 35 millióan nézték már meg az alábbi videót:

Fordította: Flores Veronika

Forrás: Aleteia

Fotók: Andrea Bocelli Facebook-oldala, Billboard

 

Borítókép: RHO, ITALY - MAY 25: Andrea Bocelli performs at Bocelli and Zanetti Night on May 25, 2016 in Rho, Italy. (Photo by Francesco Prandoni/Getty Images for Bocelli & Zanetti Night)
Interjú
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás