2017. 08. 11.

Ferenc pápa nem megy nyaralni

A katolikus egyházfő számára idén is elmarad a vakáció. A 80 éves egyházfő megválasztása óta nem volt nyaralni.

Nem vesz ki nyári szabadságot Ferenc pápa, a legnagyobb olaszországi hőség idején is Vatikánvárosban marad. A szentatya megválasztása óta nem volt nyaralni, az olasz sajtó pedig már arról cikkezik, hogy ezzel gyakorlatilag eltörölte a pápai vakáció intézményét. Ha ez nem is feltétlenül igaz, Ferenc az első pápa, aki a szerdai általános kihallgatások sorozatát augusztusban sem függeszti fel. A Vatican Insider című lap szerint azonban minden nem újdonság Bergoglio pápa életében, hiszen már Buenos Aires érsekeként sem volt szokása nyári szabadságra menni, idejét akkor is hivatásának szentelte.

Ferenc pápa elődei jellemzően a Castel Gandolfoban található pápai rezidencián nyaraltak (XVI. Benedek pápa például itt töltötte lemondásakor pápasága utolsó óráit is), de Szent II. János Pál pápa szívesen ment a hegyekbe is.

hirdetés

A lap idézte Ferenc pápa egy korábbi nyilatkozatát. A katolikus egyházfő akkor arról beszélt: „Én is vakációzom, csak megszokott környezetemben: a Vatikánban maradok, igaz nyáron ritmust váltok, többet alszom, azt olvasok, amit szeretek, zenét hallgatok, többet imádkozom (…) nekem ez segít pihenni és kikapcsolodni”.

Közben egyre népszerűbb a római hajléktalanok körében a Ferenc pápa által korábban számukra megnyitott, hetente egyszer ingyenes borbélyszolgáltatást is nyújtó zuhanyzási lehetőség. A Pápai Alamizsnahivatal vezetője néhány nappal ezelőtt ismertette, hogy a nyári forróságban egyre több hajléktalan és szegény ember frissül fel a Szent Péter tér tövében felállított zuhanyzókabinokban.

Forrás: Vatican Insider

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás